Skogsnyheter

Ny barnbok om skogsmaskiner

2 inlägg 2248 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Ny barnbok om skogsmaskiner

Fredrik Reuter  
#551917 Äntligen finns en barnbok om skogsmaskiner! Det är Nina Egnor som inte hittade någon bok för barn om skogsmaskiner och bestämde sig då för att göra en. Syftet är att väcka intresset för skogen och skogsmaskiner och det kan man inte annat än hylla!

Johan & Johanna och Skogsmaskinerna kom till när Nina Egnor inte kunde hitta en enda barnbok med fokus på skogsmaskiner. Hon ville ha en bok att ge till de yngre barnen där de kunde läsa om och framförallt titta på bilder av skogsmaskiner.
Tanken med boken är inte ett spännande mysterium, utan en bok att läsa, titta på bilderna och fundera på hur saker går till i skogen och hur maskinerna ser ut och vad dom gör.
Boken lyfter också att Sverige har har ett skogsbruk och vad det innebär på ett enkelt sätt och förhoppningsvis väcker den en nyfikenhet hos barnen som leder till att fler intresserar sig för skogen och vad som händer där.


Boken kom ut i december 2018 och handlar om ett tvillingpar, Johan och Johanna som följer med sin moster ut på hennes jobb i skogen.

Exempelvis har Adlibris boken i lager: https://www.adlibris.com/se/bok/johan-j ... 9188769817

Boken riktar sig till barn mellan 3- 6 år och har 32 sidor.
   TS
Elmia
Användarvisningsbild

Re: Ny barnbok om skogsmaskiner

Torbjörn Johnsen  
#551927 Kul med bok om skogsmaskiner! Det finns faktiskt en till bok om skogsmaskiner. Den handlar om Anna (Utter) som kör skotare.
Finns att köpa här: http://www.addgender.se/barnboken-om-anna/

Pengarna går till välgörande ändamål (för barn).

Det finns även en video om Anna:

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).