Skogsnyheter

H&M i samarbete med Stora Enso för textil från skogen

2 inlägg 1229 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

H&M i samarbete med Stora Enso för textil från skogen

Fredrik Reuter  
#539605 H&M meddelar idag att de startat ett samarbete med skogsbolaget Stora Enso för att ta nästa steg i att ta fram framtidens textil från skogsråvara. Det är genom bolaget TreeToTextile som samarbetet ska ske och med i detta konsortiet är också IKEA och entreprenören Lars Stigsson.

TreeToTextile använder förnybar skogsråvara i processen och regenererar cellulosa till en textilfiber. Denna produktionsprocess använder mindre energi och kemikalier, vilket gör processen betydligt mer hållbar och kostnadseffektiv jämfört med konventionella tekniker och fibrer.


"Vi är väldigt glada över att vara en del av detta partnerskap och därigenom bidra till en mer hållbar textilproduktion. Stora Enso producerar dissolvingmassa för textilier baserade på förnybart och spårbart trä från hållbart förvaltade skogar. Det blir spännande att följa industrialiseringen av denna teknik på en av våra anläggningar för att möta den växande efterfrågan ", säger Markus Mannström, chef för divisionen för biomaterial på Stora Enso.


Här är pressreleasen: http://news.cision.com/se/h---m-hennes- ... e,c2705442   TS
Avatar Fallback

Re: H&M i samarbete med Stora Enso för textil från skogen

kjugekarlsson  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#539895 Föŕ varje nytänk inom massaindustrin så lugnar man ner sig lite varje gång. Känns som en lite tryggare framtidsbransch nu än för ett par år sedan 😉 😀 👍

Annons:
Farma, ny skotare 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).