Skogsnyheter

Tidning ska marknadsföra upplevelser i den brukade skogen

1 inlägg 1695 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Tidning ska marknadsföra upplevelser i den brukade skogen

Torbjörn Johnsen  
#516066 Projektet PINUS (Projekt Innovativa Upplevelser I Brukad Skog) som drivs av Skogsmuséet i Lycksele, SLU, Sveaskog m fl vill verka för ökad kunskapsturism i den brukade skogen. tesen är att det inte nödvändigtvis behöver vara en urskog för att vara en intressant miljö för turism.

Nu ger projektet ut en tidningen "Hitta skogen" och den ska spridas i norra delen av landet via olika informationspunkter, turistanläggningar och andra kanaler. Ett intressant initiativ som det är intressant att höra mer om. Tyvärr hittar jag ingen pdf-version av tidningen att länka in här men det kanske kommer?

Ni som kommer över tidningen för gärna ge lite input här.

Projekt PINUS fortsätter under hela 2019

- Under hösten 2018 lanseras projektets webbplats visaskogen.se med ett kunskapsträd med intressanta fakta om skog på svenska och engelska som turistföretagare ska kunna använda sig av. Våren 2019 tillkommer visningsmiljöer i fält, där man kan se många av de skogliga fenomen i verkligheten som presenteras på webbplatsen. Det är alltifrån hur skogen fungerar som en kolsänka för att förbättra klimatet till hur vi norrlänningar använder och har levt av och arbetat i skogen, säger Anna-Maria.
Tidningen Hitta Skogen lanseras av projektet PINUS som vill slå ett slag för möjligheten att använda den brukade skogen för upplevelser.
   TS
Elmia
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).