Skogsnyheter

Fortsatt bra drag i svenska trävarumarknaden enligt Södra

1 inlägg 1232 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Fortsatt bra drag i svenska trävarumarknaden enligt Södra

Torbjörn Johnsen  
#515731 Södra skriver i ett pressmeddelande att de hade rekordhög försäljning av svenskt byggträ under maj månad i år. Fem procent högre försäljning än motsvarande månad förra året.

– Det här är en tydlig trend, och ett väldigt positivt resultat. Att bygga i trä är framtiden, och allt fler ser fördelarna med detta. Det börjar sätta sig att träbyggande är det hållbara och klimatsmarta alternativet, och då får det konsekvenser i våra köpmönster, säger Fredrik Gustavson, försäljningschef Skandinavien på Södra Wood.

Efterfrågan på trä och träprodukter är stark från både bygghandel och byggindustrin. Det gäller både produkter av gran, som används framförallt som konstruktionsvirke, och produkter av tall, som används impregnerat i till exempel trall och utemiljöer.


Det framgår inte av pressmeddelandet om ökningen avser försäljningsvolym eller försäljningsintäkt. Om siffrorna avser försäljningsintäkt så består nog en del av öknigen av prishöjning vilket ju i sig är positivt. Om ökningen avser försäljningsvolym så bör den ju vara ännu större räknat i kronor tack vare stigande priser?

Läs hela pressmeddelandet här.
Det går bra för södras byggträvaror. Källa: Sodra.com
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).