Skogsnyheter

Kina minskar sin import av sågade barrträvaror

2 inlägg 1789 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Kina minskar sin import av sågade barrträvaror

Torbjörn Johnsen  
#513304 Enligt nyhetsbrevet woodstat.com så sjunker nu Kinas import av barrträvaror flera månader i rad och under hela första kvartalet i år har importen minskat med 6%. Den ryska trävaruexporten till Kina ökar dock medan exporten från Kanada och Finland minskar ordentligt. Den svenska exporten till Kina är ganska liten i jämförelse men även den minskar. Under första kvartalet 2018 importerade Kina ca 5,6 miljoner kubikmeter sågad vara vilket är 348 000 m3sv mindre än motsvarande tid 2017. Sverige stod för 249 000 m3sv av Kinas trävaruimport under Q1 208 vilket borde motsvara drygt 5% av den svenska barrträproduktionen.

Det kan ju finnas olika skäl till den här minskningen. Det mest självklara är att efterfrågan minskar i Kina. I den bästa av världar kan ju en alternativ förklaring vara att länder som Kanada, Finland, Sverige & Tyskland prioriterar att sälja sina högkvalitativa trävaror till marknader som betalar bättre :d Den som lever får se.

Källa: woodstat.com
Kinas trävaruimport har ökat kraftigt över tid men har nu gått ner flera månader i rad. Källa: Woodstat
   TS
Skogsnolia 2023
Avatar Fallback

Re: Kina minskar sin import av sågade barrträvaror

Hema  
#513314 Lite OT, men även en nedgång på oljepriset
https://www.nyteknik.se/fordon/bensinen-sanks-20-ore-litern-6916839?

Skulle det möjligtvis vara högkonjunkturen som har passerat bäst före?

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).