Skogsnyheter

Göran Persson köper 15.000 hektar skog i Rumänien

1 inlägg 3146 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Göran Persson köper 15.000 hektar skog i Rumänien

Fredrik Reuter  
#505353 Österrikiska skogs- och sågverksföretaget Schweighofer Group gör sig av med hela sitt skogsinnehav i Rumänien. Köparen heter GreenGold Group som är ett Svenskt konsortium med fokus på gröna näringen och skogen. Förre statsministern är både partner och investerare i GreenGold.

Det är knappt 15.000 hektar som GreenGold köper av Schweighofer och det motsvarar hela det Österrikiska företagets skogsinnehav. Schweighofer väljer dock att stanna kvar med sin sågverksamhet i landet.

Det verkar som att GreenGold redan har skogstillgångar i Rumänien. Ett bolag i koncernen - GreenGold Equity Fund A Romania I AB, har nästan en halv miljard SEK i tillgångar enligt Allabolag.
Annars verkar de verkat som mäklare och förvaltare av skog i Rumänien, delvis åt Ikea. Detta framkom i den granskning som ATL gjorde där det uppdagades att GreenGold tjänat stora pengar i affären som gjordes mellan Harvard och IKEA - https://www.svd.se/bolag-delagt-av-pers ... ogsskandal

I tråden IKEA köper 40.000 hektar skog i Rumänien har vi tidigare diskuterat denna affär.

Schweighofer skriver om affären: https://www.schweighofer.at/press/news/ ... 4f1c5a765c
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).