Skogsnyheter

Idag är det Internationella Skogsdagen #IntlForestDay

3 inlägg 1419 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Idag är det Internationella Skogsdagen #IntlForestDay

Fredrik Reuter  
#504430 Idag är skogens dag runt om i världen, idag är Internationella Skogsdagen.

*Gäsp* ?

Ja, du är i så fall kanske inte ensam om att tycka så, men låt oss använda dagen till lobbyverksamhet för ett hållbart skogsbrukande.

Skog och trä är en förnybar råvara. Det är det tyvärr många som inte tar på allvar idag. Istället skjuts fokus mot att skydda mer skog och genom det per automatik bygga mer i betong.

Samma gäller inom bränsle. Nuvarande frågor om äganderätt och avverkningsförbud gör att det planerade gigantiska bioraffinaderiet i Domsjö läggs på is. Frågan blir direkt - Vill miljöpartiet att bränslet framöver likt nu ska vara fossilt? http://www.helahalsingland.se/opinion/i ... mstallning

Till sist en passning till dagens urbanisering, detta genom videon från European Forest Institute.
Halva jordens befolkning bor i större städer. Tillsammans är de ansvariga för 75% av den globala energikonsumtionen.

Som du kan läsa i tråden Så mycket koldioxid binder skogen per län så är det idag främst de stora skogslänen i norr som binder koldioxid. Intressant, eller?

   TS
Användarvisningsbild

Re: Idag är det Internationella Skogsdagen #IntlForestDay

Kse  
#632771 Ja då var det dax igen, något som uppmärksammas någonstans eller är det som med internationella mansdagen? 😄

Användarvisningsbild

Re: Idag är det Internationella Skogsdagen #IntlForestDay

totte  
#632800 Apropå diverse sådana dagar så kommer jag ofta att tänka på min förre kollega. Medförande, återigen, pannkakor till lunch framförde han vanligen: "Vet du inte att det är internationella pannkaksdagen idag?".

Kan väl vara bra med speciella dagar, men det krävs nog lite mer av arrangemang, PR, och aktivitet för att det inte skall bli en gäspning. Räcker inte riktigt att FN utlyser den, vilket, jag just tog reda på, skedde 2012.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).