Skogsnyheter

Filmen The Ritual, ett sorgebarn för Sverige och Skogen

2 inlägg 12630 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Filmen The Ritual, ett sorgebarn för Sverige och Skogen

Fredrik Reuter  
#498494 The Ritual är en för 2018 ny film i genren skräckthriller. Den ska nu finnas att se på Netflix och kort så är handlar den om ett kompisgäng från England som förlorar en av kompisarna i ett butiksrån och för att hedra den avlidne kompisen bestämmer de sig för att genomföra den dödes önskan - att vandra i norra Sverige.

Filmen har blivit hyllad men för oss skogstokar blir det kluvet. Filmen skildrar skogen som mörk och farlig och där det dessutom händer övernaturliga saker. Det är att sätta sig i moralpredikstolen, men detta är nog inte vad vi behöver i en trend med vikande intresse för skogen bland unga. Via länken så kan du se trailern för filmen. När man sett den så förstår man att det kanske inte är den optimala filmen för en blivande skogsbrukare med lite fantasi... :-b

Som lök på laxen så gick inte filmen att spela in i Sverige. Det fanns inte tillräckligt mörk skog (!) och dessutom fanns inte tillräckligt bra lokala filmteam att tillgå (!).

Filmen fick istället spelas in i Rumänien och som kuriosa tar producenten upp att inspelningen var spännande med tanke på att inspelningen ofta skedde nattetid och hela filmteamet fick övervakas av krypskyttar! Detta på grund av björntätheten och risken att de skulle gå på eller reta upp en av dem...Så, vad tycker du? Du kanske vänder på det hela och tycker att all publicitet för Sverige är bra publicitet? Kanske blir du sugen att kolla på filmen? Eller inte? Diskutera gärna!

https://www.netflix.com/se/title/80217312   TS
Skogsnolia 2023
Användarvisningsbild

Re: Filmen The Ritual, ett sorgebarn för Sverige och Skogen

Vardon  
#498513 Eftersom jag sett filmen kan jag väl säga som så att jag är inte förvånad över att den inte är inspelad i sverige.

Bara kombinationen tät granskog och kalfjäll i närheten är väl kanske inte det mest lättaste att hitta. Filmmässigt kan den utspela sig ungefär var som helst där det finns granskog. Man hade även kunnat vandra i en sydamerikansk, japansk eller varför inte rumänsk skog från början.

Personligen tror jag nog det gör varken till eller från.

Filmmässigt ganska dåligt. Man hör att det är något stort elakt som morrar i mörkret. Lite blod lite creepy människor en uppgörelse och trots att man precis mött i förhistorisk monster, mist sina bästa vänner så återvändar man raskt till vardagen , soporna ska tömmas och räkningarna betalas.

Som skräckfilm i sverige skulle jag nog hellre rekommendera en gammal Hillman film, tex "Damen i svart" eller "Ryttare i blått".

Vill man ha nordisk skräckfilm med fin natur kan Fritt Vilt 1-3 ses istället. De ÄR faktiskt inspelad i Joutenheimen om det ska föreställa det i filmen. 2an är det minst natur och mest sjukhus.

Av 5 motorsågskedjor ger jag filmen 2, stensågade. Det är trots allt något stort och läskigt i skogen och lite oväntad twist på vad det är.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).