Skogsnyheter

Helena Jonsson pessimistisk om bl.a. äganderätten

3 inlägg 1659 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Helena Jonsson pessimistisk om bl.a. äganderätten

parw  
#494636 Helena Jonsson blir intervju av PJ Anders Linder på TV kanalen axess angående hennes bok "Sverige ser inte ut som du tror". Intervjun kan ses på deras play kanal https://www.axess.se/tv/vodplayer.aspx?vod=9536

De tar upp några problemställningar som vi väl känner till, men det är intressant att den tidigare förbundsordförande i LRF säger det så tydligt. Hon säger att problemet är på systemnivå och ökar.

Från ca 13:30 in i intervjun får man ont i hjärtat av det hon berättar.


Senast redigerad av parw tor 01 feb 2018, 00:48, redigerad totalt 1 gång.

   TS
Skogsnolia 2023
Användarvisningsbild

Re: Helena Jonsson pessimistisk om bl.a. äganderätten

M.Nilsson  
#494700 Verkligen intressant! Tack för tipset.

Men hur ska vi tackla den pågående urbaniseringen? Jag upplever att klyftan mellan storstad och landsbygd bara växer och växer från år till år. Samtidigt så brukar jag alltid passa på att fråga ut alla storstadsbor om "stan" verkligen väger upp friheten du får om du bor på landet.

Att neka att landsbygden skulle få effektivisera sina metoder är i mitt tycke självmord.
Det verkar vara så jävla lätt att bara sitta och tycka och tänka om saker/frågor som man verkligen inte har något förankring till.

Vad säger ni?

Avatar Fallback

Re: Helena Jonsson pessimistisk om bl.a. äganderätten

busholle  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#494716 Det ligger i tidsandan att man ska vara kritisk och gärna tro sig veta bäst likaväl som övertygelsen att mer detaljstyrning är svaret på alla avvikelser.
Det är inte bara vi som lider av detta. Läkare blir uppläxade av googlande patienter, poliser ifrågasätts för våldsanvändning o.s.v.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).