Skogsnyheter

Sveaskog har sålt mer skogsmark än förväntat 2017

3 inlägg 1312 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Sveaskog har sålt mer skogsmark än förväntat 2017

Torbjörn Johnsen  
#494507 Sveaskog skriver i ett pressmeddelande att man har sålt mer skogsmark än förväntat under fjolåret. Totalt har man i 52 fastighetsaffärer sålt av 13 800 hektar skogsmark. Det mesta i västra Norrlands inland. Försäljningen har inbringat 190 miljoner kronor till bolaget.

Prisutvecklingen på skogsfastigheter under år 2017 har varit stabil i norra Sverige med en tendens till ökade priser efter några år med vikande trend. I mellersta och södra Sverige har en positiv utveckling av fastighetspriserna märkts av. Priset per skogskubikmeter var cirka 100 procent högre i södra Sverige än i norra Sverige

- Detta motiveras inte av virkespriser eller skogens produktionsförmåga utan påverkas mer av begränsat lokalt utbud i relation till intresset från köpstarka grupper att investera i skogsegendomar. Det blir intressant att se prisutvecklingen för skogsfastigheter under 2018 inom storstadsnära områden. Den prisnedgång som sker för bostadspriserna kan ha en viss smittoeffekt, säger Sören Åhlund, fastighetsansvarig i norra Sverige.


Läs hela pressmeddelandet här.   TS
Skogsnolia 2023
Avatar Fallback

Re: Sveaskog har sålt mer skogsmark än förväntat 2017

skogh  
#494591 snorbilligt ha pris...

Användarvisningsbild

Re: Sveaskog har sålt mer skogsmark än förväntat 2017

Torbjörn Johnsen  
#494611
skogh skrev:snorbilligt ha pris...


Ja, men det ingår antagligen en del arealer som inte är produktiv mark samt div potentiella nyckelbiotoper.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).