Skogsnyheter

Träbyggandet ökar starkt i flerbostadshus

1 inlägg 1018 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Träbyggandet ökar starkt i flerbostadshus

Torbjörn Johnsen  
#485549 Trä- & Möbelindustriförbundet TMF redovisar byggstatistik från 2016 i ett pressmeddelande. Antalet lägenheter i flerbostadshus som byggs med trästomme har ökat med 55% jämfört med året innan och det är en stor ökning i antal. Andelen lägenheter som byggs med trästomme är ungefär densamma (drygt 10%) men den ökande byggaktiviteten drar upp volymerna. Enligt TMF så finns en starkare ökning runt hörnet då flera större projekt och producenter är under uppstart:

Idag byggs det cirka 3 600 lägenheter med trästomme, alltså nästan tre gånger fler (än 2012, red anm). Och då har ännu inte de riktigt stora investeringarna i det industriella byggande kommit igång ordentligt, säger Gustaf Edgren, TMF.

Gustaf Edgren syftar bland annat på produktionsinvesteringar för företag som Derome/A-hus, Anebyhusgruppen, BoKlok, Götenehus, Stora Enso och OBOS med flera. Eksjöhus och Lindbäcks Bygg är ytterligare två företag som precis i dagarna inviger var sin ny fabrik.Läs hela pressmeddelandet här.   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).