Skogsnyheter

100 000 Euro om dagen i vite för skogsavverkning i Polen

1 inlägg 1489 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

100 000 Euro om dagen i vite för skogsavverkning i Polen

Torbjörn Johnsen  
#481746 EU-domstolen hotar nu den Polska regeringen med ett vite om 100 000 Euro om dagen om inte regeringen stoppar skogsavverkningarna i den världsarvsklassade urskogen i Białowieżaskogen enligt en artikel i Svenska Yle.

Białowieżaskogen omfattar drygt 3 000 kvadratkilometer. Ungefär en lika stor del av den finns i Polen som i grannlandet Vitryssland. Urskogen är den sista resten av den skog som täckte största delen av Europas slättland för 10 000 år sedan. Delar av skogen står orörd sedan inlandsisen drog sig tillbaka från Mellaneuropa. Białowieżaskogen är unik på grund av sin storlek, ålder och sina sällsynta djur- och växtarter. Den mest kända av skogens djur är visenten.
Det finns ungefär 600 visenter i den polska delen av skogen.

En stor del av skogen har listats som världsarv av Unesco. En stor del av den är också skyddad av Natura 2 000. EU-kommissionen anser att de polska kalhyggena i Białowieżaskogen strider mot både europeisk och polsk lag.


Läs hela artikeln här   TS
Annons:
Farma, ny skotare 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).