Skogsnyheter

Skörd eller skövling?

6 inlägg 2761 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Skörd eller skövling?

Orsa  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#478432 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalar ... at-foretag

Ja Oldhammer skriver en bok. Och söker nyhetstid i TV.
Man har nu gett sej på att stifta ett magiskt namn på en plats i Dalarna tycker man. "Ore SKOGSRIKE". Ore är en gammal vacker bygd där människor strävat. Man livnär sej fortfarande genom produktion av bla trähus och bor som alla j-la stadsbor vill och borde. Det är respektlöst mot Ore-bornas bygd att utropa ett nytt sakernas tillstånd, ett skogsrike, i en tryckt bok. F-n så respektlöst.

"Söders aktivistghetto"..? Ursäkta ett dåligt smakprov på hur dumt det blir när man leker med benämningsvåld som drabbar andra människors hemmiljö. Det brukar användas helst av ytterlighetmänniskor som hetsar och driver enfrågepolitik. Konfliktskapare.

Att man hittat på ett Ore skogsrike tycker man berättigar till att man gör anspråk på att naturresurerna inom 800 ha simsalabim ska överges från att skördas.
Oldhammer borde jobba och fakturera ihop pengar så man balanserar sina anspråk. Gå och vandra i andras marker och kräva att andra ska betala vinner väl ingen sympati hos någon.
Förresten om 100 år är det skog där igen.

Argumentationen bygger på att det finns så många skyddsvärda arter inom området, mer än 25 st. Det visar att artlistan är för omfattande och har blivit ett Naturaktivisternas motsvarighet till hormoslyr. Man kan ta kål på vilken skogsägare som helst. Var som helst. Man kan gå ut varsomhelst i Sverige och hitta en hotad art. I princip. Snart kryper man med petriskål och odlar fram sällsynta bakterier.
Oldhammer använder också ett annat påhitt för att klara argumentationen om områdets unicitet. Att det är ett unikt områd för klimatzonen. Att samma skogstyp sen fortsätter sträcka sej upp genom hela j-a sverige vill man inte framhålla.
Saken är väl egentligen att Ore ligger på lagom dagsutflyktsavstånd från stationeringsorten.   TS
Skogsnolia 2023
Avatar Fallback

Re: Skörd eller skövling?

isteskog  
#478439 Jag antar att Sveaskog som är certifierade har skött sina åtaganden. Sen att miljörörelsen aldrig får nog, det har vi som har varit med ett tag, märkt mer och mer under årens lopp! :ugeek:

Användarvisningsbild

Re: Skörd eller skövling?

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#478468 Nej, den giriga miljörörelsen lär ju aldrig bli mätt förrän de får munnen full med jord... :evil:
/Niklas

Användarvisningsbild

Re: Skörd eller skövling?

Göt  
#478469 Det börjar att bära ur med miljörörelsen och det här är ett exempel i en lång rad. Boendes i en annan dalakommun så betecknar kommunen skogarna som vildmark, är väl ett försäljningsargument för att människor skall flytta hit. Trots att det är skött och mindre skött skogsmark. Kanske man på någotvis måste börja säga ifrån frågan är bara hur. Har inget emot nyckelbiotoper och naturreservat men det börjar bli för mycket av den varan.

Användarvisningsbild

Re: Skörd eller skövling?

Slurfi  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#478470 Hoff man blir så trött på tokaktivisterna, vore de seriösa så skulle de köpa lös de 800Ha det gäller
och sen göra precis som de själva hittat på.
Risken är att nån markägare blir så less på skiten så han kalavverkar allt och struntar i att plantera.

Avatar Fallback

Re: Skörd eller skövling?

Orsa  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#487425 Ja nu är antidemokratirörelsen i farten igen.
Man slår mot enskilda företag som driver laglig verksamhet. Man smutskastar namn och varumärke.

Tydligen vet man att man "är" skogspolitiken och statens myndigheter (naturverket- och skogsmiljöstyrelsen), då man i praktiken redan har maximalt inflytande där. Därför behöver man inte gå med plakat i Stockholm längre.

Vi förnedrade här ute i glesbygden får väl bara hoppas på att nyårskylan och frånvaro av uppmärksamhet från vår stackars enda lokalreporter i Dalarna med sin välförtjänta julledighet, sänker mörker över miljömilisens krigszon.
Förutsätter att de eldar snålt med certifierad ved bara. Eldar man mycket så blir det mycket koldioxid oavsettt hur fossilfritt det är. Jag tycker egentligen dom ska sluta elda och åka hem till stan där det är varmt och allt betalt med skattepengar/skattelön från bl a skogsbruket.

http://www.dt.se/dalarna/rattvik/greenp ... a-sveaskog

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).