Skogsnyheter

Skogsstyrelsen släpper drönarbild & karta över brandområde

1 inlägg 2119 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Skogsstyrelsen släpper drönarbild & karta över brandområde

Torbjörn Johnsen  
#457568
Översiktsbild över brandområdet i Målerås framtaget med hjälp av drönarbilder och kartor. Källa: Skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen publicerar nu en översiktskarta och en drönarbild från brandområdet i Målerås. Man uppskattar att ungefär 160 hektar är drabbade.
Informationen från kartor och drönare visar att området som drabbats är 160 hektar stort och gränslinjen som går runt området är 11 kilometer lång. Hur mycket skog det handlar om och värdet av det är inte klarlagt. Det kan också finnas skador utanför området.

- Det kan bli mer skog utanför området som skadats av rök och värme, men det ser vi inte förrän det gått en tid och träd börjar dö. Därefter kan dom rökskadade träden drabbas av sekundära angrepp av skadedjur, säger Anton Holmström, skogskonsulent på Skogsstyrelsen.

Kartorna som tagits fram kommer att lämnas över både i digital- och i pappersform till räddningstjänsten under torsdagen. De innehåller rutnät som underlättar för räddningstjänsten i eftersläckning och bevakning framöver. Kartorna kan även användas i de kartverktyg som finns för smarta telefoner.


Läs mer här   TS
Elmia
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).