Skogsnyheter

Vilken rätt har Skogsägaren?

4 inlägg 1636 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Vilken rätt har Skogsägaren?

ananders  
#450832 En ny bebattartikel angående äganderätten.

Fastnade för dessa rader i slutet av artikeln.

"Om privata skogsegendomar ska behandlas som allmän egendom kan vi bara rekommendera de som äger skog – inklusive Westholms – att sälja sin mark så snart som möjligt."


http://www.lantbruk.com/debatt/vilken-r ... kogsagarna   TS
Skogsnolia 2023
Avatar Fallback

Re: Vilken rätt har Skogsägaren?

källefall8  
#450836 Dessa dumheter måste stävjas!

Avatar Fallback

Re: Vilken rätt har Skogsägaren?

isteskog  
#450840 Det finns många "stöllepellar" som har extrema åsikter om skogsägande nuförtiden. :surp: Ploppar dom upp ur marken eller är det något slags "bort med äganderätten virus" som går ..... :shock:

Avatar Fallback

Re: Vilken rätt har Skogsägaren?

källefall8  
#450910 Tycker det ploppat lite väl mycket den senaste tiden. Viss del är nog politiskt men mycket handlar om okunskap och att de flesta inte längre har nån koppling eller anknytning till landsbygden och skog/lantbruk. Detta gör att det är lätt att gå på den ofta ensidiga propagandan från vissa rörelser. Man jämför vårt svenska skogsbruk med tex skövling av regnskog och då är reaktionen att allt ska bevaras, kunskapen finns inte att majoriteten av svensk skog finns just därför att den är brukad - planterad och skött.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).