Skogsnyheter

Intressant artikel om bioekonomiforskning

3 inlägg 1651 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Intressant artikel om bioekonomiforskning

Torbjörn Johnsen  
#447112 Tidningen Ny Teknik har en intressant artikel om en del av den allt mer intensiva forskning som pågår för att få fram fler produkter med skog som råvara.
http://www.nyteknik.se/innovation/har-s ... iv-6834341   TS
Avatar Fallback

Re: Intressant artikel om bioekonomiforskning

lundqvist.r  
#447209 Intressant artikel, och visst, Stora Enso och andra satsar mycket på området. Jag kan ha fel, men det känns ändå som att forskningen för att få fram nya produkter och nya användningsområden för råvara från skogen ändå inte kommer loss. Och om det skulle gå att få till nya produkter, hur stor är risken att det ändå blir enklare och billigare att tillverka de nya produkterna med snabbodlade råvaror?
En fundering: finns det några områden med nya produkter där det kan finnas fördelar med råvara från mindre skogsägare jämfört med att den kommer från de stora skogsbolagen? Eller blir det så att ny teknik i första hand kommer att kunna användas av jättarna?

Användarvisningsbild

Re: Intressant artikel om bioekonomiforskning

Skogsvaktaren  
#447218
Torbjörn Johnsen skrev:Tidningen Ny Teknik har en intressant artikel om en del av den allt mer intensiva forskning som pågår för att få fram fler produkter med skog som råvara.
http://www.nyteknik.se/innovation/har-s ... iv-6834341

Intressant!
Det finns många möjligheter som vi i framtiden måste ta tillvara....

Annons:
Farma, ny skotare 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).