Skogsnyheter

"Regeringen offrar svenskt skogsbruk"

4 inlägg 2297 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

"Regeringen offrar svenskt skogsbruk"

Elias Granqvist  
#421322 Riksdagsmannen Sten Bergheden (m) kritiserade regeringens politik avseende rättsliga prövningar av skogsavverkningar, vid en interpellationsdebatt härom dagen. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (s) gav inte några konkreta svar utan hänvisade bara till att utredningen om skogsvårdslagen inte är klar...

http://www.lantbruk.com/skog/regeringen ... -skogsbruk   TS
Avatar Fallback

Re: "Regeringen offrar svenskt skogsbruk"

isteskog  
#421326 Möjligheten att få fortsätta regera är större än att värna äganderätten. Sen har väl aldrig S varit direkt intresserade av hur småföretagandet mått i Sverige. Konstigt bara att inte de stora fackförbunden har reagerat ?

Användarvisningsbild

Re: "Regeringen offrar svenskt skogsbruk"

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#421621 Vi skogsägare måste påverka politikerna till att ta ansvar och använda de resurser som finns i skog och växande träd.

Användarvisningsbild

Re: "Regeringen offrar svenskt skogsbruk"

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#425739 SD vill skydda den svenska skogspolitiken mot EU:s klåfingrighet
Sverigedemokraterna vill värna och utveckla det svenska skogsbruket. För att de ska bli möjligt måste det fortsätta vara lönsamt att bruka skogen även i framtiden. “Vi är övertygade om att den svenska skogsbruksmodellen med två övergripande och jämställda skogspolitiska mål – miljömålet och produktionsmålet – är det förhållningssätt som även fortsättningsvis kommer att kunna garantera ett ekonomiskt bärkraftigt och miljövänligt skogsbruk“, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Anders Forsberg, som är Sverigedemokraternas landsbygdspolitiske talesperson, utvecklar resonemanget: “Därför anser vi att det är av yttersta vikt att arbetet med det nationella skogsprogrammet fortlöper och att regeringen undviker att fortsatt försämra skogsägarnas och skogsbrukets villkor.”

Partiet är kritiskt till det arbete som pågår inom EU med att ta fram en ny skogsstrategi som man befarar ytterligare kommer att negativt påverka Sveriges förutsättningar att bedriva en nationell skogspolitik. Ytterligare ökat inflytande från EU på området leder enligt SD mer detaljstyrning och byråkratiska hinder, skriver SD och manar till att värnar Sveriges nationella beslutanderätt över skogspolitiken.

– Vi i Sverigedemokraterna känner en stor oro för att EU:s planer på en ny skogsstrategi. En sådan strategi kan bli det första steget mot en framtida gemensam skogspolitik inom EU, vilket skulle kunna få betydande negativa konsekvenser för Sverige och för den svenska skogsbruksmodellen, säger Anders Forsberg.

http://avpixlat.info/2016/03/16/sd-vill ... ingrighet/

Annons:
Farma, ny skotare 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).