Skogsnyheter

Skogsstyrelsen stoppar utbetalningar för fjällnära skog

4 inlägg 1664 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Skogsstyrelsen stoppar utbetalningar för fjällnära skog

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#418407 De ska först utreda hur stort intrång det egentligen är att inte få avverka sin fjällnära skog... :shock: :evil: :evil:
http://www.skogsaktuellt.se/artikel/522 ... ingar.html
/Niklas


Senast redigerad av Niking tis 15 nov 2016, 14:45, redigerad totalt 1 gång.

   TS
Skogsnolia 2023
Avatar Fallback

Re: Skogsstyrelsen stoppar utbetalningar för fjällnära skog

isteskog  
#418428 Skulle inte förvåna mig om Staten försöker krypa ur skyldigheten att lösa in marken som inte får avverkas. Verkar vara lite i tiden att Skogsstyrelsen hamnar i skottgluggen när det gäller inskränkningar i den personliga äganderätten. Trist tycker jag att den utvecklingen är. Skog(vård)styrelsen hade en annan inriktning förr, och den kändes mer naturlig för mig ..... :surp:

Användarvisningsbild

Re: Skogsstyrelsen stoppar utbetalningar för fjällnära skog

halvproffs  
#418430 Förr när det var Svs kändes dom som en vän som man kunde ringa och få råd. Dom var även på tå med utbildningar med tanke på säkerhet i skogen. Nu känns dom mera som en bitter fiende som med alla medel ska inskränka på äganderätten.
Vi har visst fått en budbärare här på SS som ska vara helt hopplös. Är visst biolog och ej skogsutbildad. Övertolkar visst reglerna till sin uppfattning av vad som är rätt. Man blir mörkrädd över hur det har blivit. Skrev igår ett svar på en remiss till riksdagen om torvbrytningens effekter på naturen. Naturvårdsverket har fått upp ögonen på denna naturförstörelse som Fälldin drog igång.

Avatar Fallback

Re: Skogsstyrelsen stoppar utbetalningar för fjällnära skog

Bosse1  
#418437 Storskogsägarna vill ha mer helst allt, finns säker fler än dessa: Fortifikationsverket,Kommunskogarna Naturvårdsverket. Sveaskog,Fastighetsverket Skogsstyrelsen,Naturvårdsverket, Naturskyddsföreningen "äger" och "förvaltar". Mycket vill ha mer.
Att ta död på småskogsägarna och landsbygden är bara ett uppenbart snålt klumpigt Sovjet beteende.
Dyrt skall det bli,man ska sikta på penningpungen där svider det .

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).