Skogsnyheter

Många nya naturreservat i Värmland

1 inlägg 1492 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Många nya naturreservat i Värmland

Torbjörn Johnsen  
#396688 Mulldusen, Gockoöarna, Stor-Älgsjön, Värmeln, Tippmyren, Torgilsrudsälven. Det är namn på några av de nya naturreservat som Länsstyrelsen i Värmland planerar att bilda i år.

Enligt Sveriges Radio, P4 Värmland har Länsstyrelsen i Värmland ökat takten med att lösa in mark för naturreservat. De senaste 10 åren har 80 naturreservat bildats men bara i år planerar man att bilda ytterligare 20 till. Ökade anslag från regering och riksdag ger möjligheter att lösa in de områden man vill bevara och även LRF verkar vara nöjda med att Länsstyrelsen kommer till skott och gör upp med markägarna så att det inte läggs en död hand över möjligheten att bruka sin mark. I år finns 45 miljoner att använda för reservatsbildning jämfört med 32 året innan.

Lyssna på inslaget eller läs texten här:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.as ... el=6455111

Värmland har idag en ganska liten areal produktiv skogsmarksareal skyddad i reservat, runt en procent. Enligt Länsstyrelsen är Värmland ett landskap som varit "brukat under lång tid så det finns inte så mycket kvar att skydda" men man bör kanske komma upp i 1,5 - 2 % av den produktiva skogsmarksarealen?   TS
Annons:
Farma, ny skotare 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).