Skogsnyheter

Regeringsledarna som svek Sveriges framtid

4 inlägg 1327 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Regeringsledarna som svek Sveriges framtid

Orsa  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#396435 Som regeringsledare ska man se till att svenskarna kan leva tryggt och försörja sig i Sverige framöver. Det är jag helt klar över. Så att det skapas framtida utveckling.
Med hjälp av sund användning av skattemedel, målangivelse och lagstiftning leder man mot kommande tider.
Exempelvis kan statsunderstödd forskning målstyras. Uppnådda goda resultat kan hanteras och gynnas med skatter och immaterialrättslig styrning (patent/ licenser) så att värden skapas och beskattas i Sverige.

Fick StoraEnso:s tidning Excellent i lådan. Hör här:

"Chalmers...har tagit fram tekniken...sedan 90-talet" "LignoBoost ägs sedan 2008 av Valmet och finns idag tillgängligt på marknaden" "Två kommersiella anläägningar..., varav ett är ...Sunila i Finland" "Trots att lignin...föremål för forskning i över 100 år, återstår mycket arbete för att till fullo förstå..." "Sverker Danielsson, Innventia"

Vi betalar skatt, forskar för pengarna och låter andra skörda sådden bakom talarstolen där den statsfinansierade forskaren får stå i rampljuset ett tag.

Fackföreningar och Socialdemokrati, egentligen lika med staten under modernare tider, har jackat upp skatterna och drivit försörjningsfientlig miljö-, energi- och näringspolitik så investerare inte kan vara motiverade eller har nog med surt skattade korvören att stasa på ny teknik.

I Finland har regeringen nu sagt att skogbiossektorns 60 miljarder omsättning ska upp till 100 om 10 år. Staten och föetagen samarbetar mot gemensamma mål. Gemensamt försörjningstänkande för att undvika soppkök igen.

Vad gör våra Svenska regeringsledare kring EU:s största skogsresurs, Sveriges. Forskar, inventerar och avsätter till röta?   TS
Användarvisningsbild

Re: Regeringsledarna som svek Sveriges framtid

anersimyra  
Avatar Fallback

Re: Regeringsledarna som svek Sveriges framtid

Orsa  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#396443 Starta eller driva företag är olika saker. Hur man frågar. Hur man utvärderar, har också betydelse.
Också om det "Pellejöns Enmanskakel AB", "Hasses garnbod" eller en uppstart av en industriell verksamhet är värt att analysera.
Storas Enso Kvarnsveden kunde ju knappt få tillstånd för sin senaste pappersmaskin för att statens akademiska biologer på Länsstyrelsen fick "så mycket att göra på kort tid" när de skulle ha flera år på sej att fika, utreda och konferera mellan jul- och sommarloven.
Nej Sveriges ledarskap klarar knappt något handlingskraftigt eftersom man sitter i knät på intresseorganisationer som alla ska leva av andras pengar (arbete).

   TS
Användarvisningsbild

Re: Regeringsledarna som svek Sveriges framtid

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#396458 Håller nog med

Annons:
Farma, ny skotare 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).