Skogsnyheter

Att avskeda en aktivist

4 inlägg 2163 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Att avskeda en aktivist

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#394746 Rickard Axdorff vässar pennan http://www.skogsaktuellt.se/artikel/507 ... ivist.html
/Niklas


Senast redigerad av Niking fre 03 jun 2016, 15:19, redigerad totalt 1 gång.

   TS
Avatar Fallback

Re: Att avskeda en ektivist

isteskog  
#394754 I den bästa av världar är det nog möjligt att avskeda aktivister ..... men inte i plaskdammen Sverige ... :wink:

Användarvisningsbild

Re: Att avskeda en ektivist

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#394756 En förkortad del av Rickard Axdorffs ledare:

Tjänstemän på Skogsstyrelsen jobbar med avverkningsanmälningar för att på fritiden hindra just avverkningar. Politiker hinner inte sluta från riksdagsutskott innan de väljs in i aktivisters styrelser. Miljömålsberedningen rekryterar en före detta generalsekreterare för Naturskyddsföreningen till sin ordförande och beredningen tar råd av en tidigare ordförande från dito förening. Och så håller det på.

Men värst av dem alla är nog ändå landsbygdsministern som puttar in två aktivister rakt in i Skogsstyrelsens styrelse. Aktivister som inte tycker om landsbygdsministerns egna officiella skogspolitik. Dessutom är dessa aktivister en potentiell läcka av information till sina internationella aktivistkollegor. Hela Europas alla skogsaktivist­grupper har nu fått fri tillgång till Skogsstyrelsens strategiska planering. Tyvärr är vi är inte förskonade inom skogsbruket. Per Lärkeryd från Norra Skogsägarna och styrelseledamot i Skogsstyrelsen har inspirerad av sina nya vänner i styrelsen lämnat ett gemensamt förslag om avverkningsskatt författat tillsammans med en grupp aktivister. Detta inom ramen för Nationella skogsprogrammet. Suck.

Men, går det att göra något åt personer som är statligt anställda och samtidigt motarbetar exempelvis skogsbruk på ledig tid? Kan man avskeda en aktivist för att han är aktivist? Länsstyrelsen i Dalarna testar gränserna för lagen om offentlig anställning genom att pröva hur engagerad i en aktivistorganisation man enligt lagen om offentlig anställning tillåts vara. I nämnda fall är det Sebastian Kirppu, artinventerare på länsstyrelsen, som på fritiden stoppar slutavverkningar. Lagrummet handlar om att en offentligt anställd på fritiden inte får hindra sitt ordinarie arbete. Fritidssysselsättningen, betald eller ej, får inte innebära en konkurrens eller riskera att försätta den anställde i en jäv­situation, inte heller skada förtroendet för arbetsplatsen eller den anställde.

Förhoppningsvis leder en prövning av lagen till att myndighets­chefer och politiker tvingas avskeda sina anställda aktivister och ibland sig själva i rasande fart. Tills detta sker hoppas jag att riksmedia granskar och att Länsstyrelsen Dalarnas län verkligen utreder frågan på djupet.

Avatar Fallback

Re: Att avskeda en ektivist

Bosse1  
#394778 Korrupta myndigheter :-Q :-Q ,
bra Axdorff.

Annons:
Farma, ny skotare 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).