Skogsnyheter

Värmland är det nya jämtland

6 inlägg 2932 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Värmland är det nya jämtland

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
Skogsnolia 2023
Användarvisningsbild

Re: Värmland är det nya jämtland

totte  
#359601 Inte att förglömma att Skogsforum har sin bas i Värmland!

Användarvisningsbild

Re: Värmland är det nya jämtland

Fredrik Reuter  
#360154 Hej,
Visst kan det vara så! Typiskt att en Närking ska komma på det bara! :lol:

På gott och ont står Värmland och faller med skogen (nja, kanske inte riktigt men nästan).
Och det känns vidare som att de största livsnerverna är Gruvön och Skoghalls massabruk i Grums resp Skoghall. Tror dessa två ihop kan förbruka upp till 1.000 fub i timmen om de går för fullt och det är inte lite.

Och nästan 1/4 av Värmlänningarna har sin inkomst från skogen.

Annars så stämmer det nog väl, Värmland är ett riktigt "skogslän". Det räcker att jag går till mig själv. Hade jag inte växt upp i Säffle så hade nog inte skogsforum funnits som det är idag.

Användarvisningsbild

Re: Värmland är det nya jämtland

Uvskogen  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#360167 Kan nog blir stordåd uträttade av en Värmlänning och ena kullo som båda FLYTTAT ut från Stockholm till Dalarna. ;)
Tror på en trend, och med det kan kanske kapitalet i ökad utsträckning stannar kvar

Avatar Fallback

Re: Värmland är det nya jämtland

lfq  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#360355 Några hundåri Stockholm är aldrig fel. :mrgreen:

Användarvisningsbild

Re: Värmland är det nya jämtland

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#360367 Socialisterna har systematiskt motarbetat landsbygden till förmån för 08-området Stockholm
Man har framgångsrikt förhindrat äganderätten och framförallt motarbetat brukanderätten genom olika lagar som miljöbalken, strandskyddet, gummiparagrafen allemansrätten mm som ger mer rättigheter åt semestrande storstadsbor som benäms fritidsfolket än landsbygdens folk som behöver utveckla sina näringar. Där sätter Länsstyrelsen, och Naturvårdsverket många hinder och besvär för den som vill försörja sig på sin fastighet .Naturvårdsverket gynnar dessutom särintressen som naturvårdsföreningar med frikostiga bidrag för att förhindra att landsbygdens folk ska kunna försörja sig.
Socialisterna har satt alla erkända ekonomiska lagar ur spel sedan generationer tillbaka. Dom har förutom utplundring av de tidigare lönsamma jordbruken även försett sig men en arme av statens avlönade tjänstemän, statistiker och byråkrater som försämrar levnadsvillkoren för landsbygdsbefolkningen.
Det kan de göra eftersom dom styr bidragssystemet och pengaströmmen oantastat.

Socialisterna har dessutom satt i system att politiskt utnyttja ”bidragssystemet” till att hjälpa till att utsätta landsbygdsbefolkningen för hån, hat och avundsjuka genom att publicera de enskilda personernas (böndernas) storlek på de bidrag som man anser landsbygden plundrat stadsborna på.

Det har tagit medborgarna i Sverige generationer att bygga upp förtroende och tillit för staten och skattesystemet. Tyvärr raseras nu detta å de skyndsammaste sätt, av den senaste och nuvarande regeringen. JA-sägare törs ju ändå inte uttala sig, ty dessa kan ju lätt kuvas och förpassas till en svårare tillvaro när överheten så bestämmer.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).