Skogsnyheter

Martinsons går bra

3 inlägg 2507 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Martinsons går bra

Zalman  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#206919 Nyligen gjorde Martinsons klart med leveranser av limträ till Japan för det första kvartalet – och det kan handla om rekordvolymer.

– Detta kan bli det bästa första kvartal vi gjort på många år då det handlar om levererad volym limträ till Japan. Produktionen kommer att gå för fullt, säger Kenneth Wallin, vd på Martinsons Trä.

Ungefär hälften av Martinsons årliga produktion av limträ går på export till Japan och Wallin är förhoppningsfull inför utvecklingen under 2013.

– Marginalerna har varit pressade även i Japan under en tid och att vi nu lyckats höja priserna på våra produkter trots negativa valutaeffekter är ett trendbrott. Efterfrågan har ökat och vi är försiktigt optimistiska inför fortsättningen av året.

En faktor bakom det förbättrade marknadsläget är att byggandet av jordbävningssäkra småhus med stommar i limträ fortsätter att ta marknadsandelar.

http://www.martinsons.se/full-fart-pa-japanleveranser   TS
Avatar Fallback

Re: Martinsons går bra

mashun02  
#206941 Sjukt kul.
Jag tror att större delen av svensk träindustri skulle följa liknande vägar.
Högre förädling.

Färre massabruk-fler biorafinaderier
Färre planksågverk-fler specialistsågverk.
Vi har bra utbildningsnivå i Sverige. Fanken städare i Sverige är lika bra på matte som chefer i andra länder. Utnyttja det. Bättre kvalitet mer avancerade produkter.

Avatar Fallback

Re: Martinsons går bra

Herr Krånglin  
#206965 :-bd

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).