Skotare

Att byta oljekyllare

4 inlägg 1656 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Att byta oljekyllare

Alex  
#107789 Hej pâ er alla! :grin: Undrar om det gâr att bytta hydrauloljekylaren pâ min maskin mot en större, det är sâ att en sektion pâ hydpaketet har fâtt sprickor, orsakade av värmen. Hela systemet är uträknad för att gâ pâ -20 grader men här i Uruguay blir det ofta +40 i skugan!!! .Det gäller en Kockums 85-35 turbo med Moison Tyson HV09.
Tack för hjälpen   TS
Avatar Fallback

Re: Att byta oljekyllare

ulfgustav  
#107818 Hej
Jag tror inte att sprickorna orsakats av värme. däremot så är det mig inte obekant att den ventilen kan spricka men då beror det på trycknivån, dessutom förekom det ibland att ventiler av gråjärn såldes till dessa maskiner och då kommer det sprickor. I ventriler till dessa maskiner skall det vara sektioner av segjärn.
Kylare går det att byta och större går att sätta in men grundproblemet är sannolikt fel material i ventilen

Lycka till

Avatar Fallback

Re: Att byta oljekyllare

Alex  
#107824 Tack för tipset, enligt dit svar sâ fâr jag den uppfattningen att det gâr att fâ tag pâ sektioner av segjärn, eller kanske gäller det att byta hela paketet ?

   TS
Avatar Fallback

Re: Att byta oljekyllare

ulfgustav  
#107831 HV09 ventilen är ju inte sektionsbyggd utan sk monoblock altså flera sektioner i samma sektion.Min erfarenhet är att då det är sk klassade slider i ventilsektionerna så är det allra bäst att byta hela sekioner.
Jag vet inte var du befinner dig , men PMC hydraulics i Ö-vik kan vara rätt företag som du kontaktar, men tag då först reda på numret som står på skylten på ventilen

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).