Skotare

Förstörd

27 inlägg 6969 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Förstörd

getost91  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#71870 Hur f** kan man förstöra en maskin så vidrigt :twisted: :cry: Är det möjligt att någon är villig att reparera :?: ????


Bild


Pris: 212 500:- Typ: Skogsmaskiner Örnsköldsvik: Visa var


AC, CD-Stereo, Kranmodell K90 Dual S/n 920101, Aggregatmodell H53 S/n 53443, Gripstorlek 35, Gripfabrikat HSP.,
Reparationsobjekt - utrustning och tekniska funktioner är ej testade. Startar inte på nyckel,
Okulärbesiktningen av maskinen visade att maskinen är i ett extremt dåligt skick med hänsyn tagen till årsmodell och driftstimmar. Maskinen har vid ett eller upprepade tillfällen tippat eller vält omkull, samt körts emot stora stenar och/eller trädstammar. Detta har gett omfattande skador på maskinen, framförallt på hytt och traktordel. Det är uppenbart att maskinen hanterats mycket vårdslöst under körning.

Elsystemet och datasystem är ur funktion vilket innebär att endast knapphändig information kan fås ut med hjälp av Ponsses servicetekniker. Huvuddatorn i maskinen är utslagen och maskinen kan därmed endast nödköras. Detta innebär även att information om utförd service och underhåll inte finns tillgänglig vilket gör det svårt att fullständigt bedöma skicket hos motor- och hydraulsystem. Maskinens övriga skick som påvisar mycket vårdslös hantering talar dock för att en stor risk föreligger att dessa system kräver omfattande service och reparationer.

Maskinen är inte i ursprungligt utförande då den använts som markberedare efter dåligt utförda ombyggnationer. Därefter har vissa delar av markberedningsutrustingen avlägsnats på ett sätt som medfört skador på maskinen. Maskinen kräver därför omfattande och kostsamma reparationer för att återställas och återfå sin ursprungliga funktion som kombimaskin.

Kontinuerligt underhåll har inte utförts, vilket medför att instrumentering och inredning är mycket nedgånget och i behov av större reparationer. Vissa mycket temporära. Observera att angivet pris är ett uppskattat auktionspris - du bestämmer priset! Säljs 2009-11-19 på http://www.kvd.se, information om budgivning och auktionsvillkor finns på hemsidan. http://www.kvd.se - köp till auktionspris!   TS
Användarvisningsbild

Re: Förstörd

970D  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#71873 säger bara att fy i helvete.. den som har suttit i den maskinen ska fan i mig inte få ha något fordon! med tanke på att maskinen är i såpass dåligt skick så har jag väldigt svårt att tro att någon skulle vilja fixa i ordning den,, lär nog bli en reservdelsmaskin tyvärr.

Avatar Fallback

Re: Förstörd

valmet901  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#71874 Det som slog mig iallafall var ju det faktum att var 2005 års modell. Låter på annonsen som att det bästa vore o plocka delar av den.

Men vill nån köpa den o dona ihop den så önskar iallafall jag lycka till. :smile:

Måste vart en riktig buse som kört eller flera :???:

Avatar Fallback

Re: Förstörd

dexter  
#71877 första ja såg va 212 500kr, ja tar den! sen när ja fick läsa texten så ångra ja mig väldigt fort. man börjar seriöst undra va i helvetets jävla könshuvuen de finns i skogen egentligen?! de där är, nä VA! en dual. dom är ju väldigt eftertraktade!

sen en fråga va är de för pucko som gör en markberedare av en dual?!

helvete.. ..jäkla miffo..

Avatar Fallback

Re: Förstörd

getost91  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#71880 sök på ponsse på hemsidan så kommer det upp flera bilder :cry:

   TS
Avatar Fallback

Re: Förstörd

dexter  
#71881 Värderingsmannens kommentar
Maskinen är i reparationskick, mycket slitet skick för de timmarna och åldern Maskinen är i kraftigt behov av tvätt och rekond Maskinen har följande allvarliga brister: Maskinen har omfattande körskador, framförallt på hytt och traktordel. Huv väldigt bucklad, hyttdel högersida kraftigt intryckt med skador på rutramar och tak, rutor på hytt är mycket repiga, avgassystem defekt, arbetsbelysning och färdbelysning är satt ur funktion, ramdelar på traktordel måste riktas eller bytas ut kraftigt inbucklade och skadade. Hytt invändigt är mycket smutsig med trasiga armstödskonsoler lagade med ståltråd! Stol som är så smutsig att man inte sätter sig i, datordelar, strömbrytare, övrig utrustning som hänger löst eller är trasiga. Maskinens styrdator OptiControl och appteringsdator Opti4G är utslagna, de går ej att starta upp, det innebär att man kan endast nödköra maskinen. Viktig information om maskinen alarmkoder, serviceinformation, brukande timmar i olika arbetscykler är ej tillgängliga. Avrustning av markberdarens datautrustning i hytten är under all kritik det hänger en lös kabelpiska med oisolerade kablar samt att maskinens elcentral med säkringshållare, relän, styrboxar och kontrollsystem hänger löst ej, fastsatt enligt original montering med av klippta elkablar och bygelkopplingar. Detta måste återställas till ursprungligt skick Maskinens hydraulsystem bör man ta ett oljeprov på för att veta vad det för kondition på systemet. När man ser hur tillbehör till maskinen ligger utan tillbörliga skyddspluggar för hydraulanslutningar vilket innebär att smuts tränger in i det mycket känsliga hydrauliksystemet antar jag att systemet ej är i bra skick. Finns ingen information på när olja och filter ha bytts ut i hydraulsystem. Det är mycket viktigt att serviceföreskrifterna från tillverkare efter följs annars minskar livslängden på systemet drastiskt. Maskinens kran och kombiutrustning skall monteras för att maskinen skall återgå till sitt ursprungliga utförande. Det saknas axlar, tappar mm för infästning av kranen. När markberedningsutrustningen monterades och demonterades delvis finns det delar kvar än som skall monteras bort, har original infästningar för skotningsutrustning förstörts och måste återställas till ursprungligt skick. Maskinen är behov av en stor genom gång av de alla olika delarna i maskinsystemet byta ut trasiga och onormalt nedslitna delar rikta plåt samt lackera om maskinen göra en storservice alla oljor och filter för att återgå till normalt skick för ålder och driftstimmarja blir helt seriöst vrålförbannad på denna behandling av en maskin. kan inte rå för de.

Avatar Fallback

Re: Förstörd

valmet901  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#71883 Skulle vara intressant o höra bakgrunden till allt detta. Ägare till maskinen nån kanske vet vilken ägare det vart på den osv.

För att en maskin blir nedgången så snabbt hör ju inte direkt till vanligheterna.

Kan ju vart en entreprenör som blivit less o gett fan i allt?

Avatar Fallback

Re: Förstörd

dexter  
#71887
valmet901 skrev:Skulle vara intressant o höra bakgrunden till allt detta. Ägare till maskinen nån kanske vet vilken ägare det vart på den osv.

För att en maskin blir nedgången så snabbt hör ju inte direkt till vanligheterna.

Kan ju vart en entreprenör som blivit less o gett fan i allt?


ramen behöver riktas.. hur kan man köra så att ramen blir sne? =S de krävs ju ofantligt mycke våld för en maskinram ska bli sne! tror inte de handlar om att dom vart less på de, utan dom bara har haft pengar i huvudet. de ska BARA komma in pengar men inge får kosta förutom diesel och lön, därför är inge reparerat.

Avatar Fallback

Re: Förstörd

valmet901  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#71888 Såg ut som stolen vara sne med men det hörde väl ihop med att ramen var sne :o

Lönar sig ju inte o börja köra utan o laga nåt. Kanske märks nu vid försäljningen :lol:

Användarvisningsbild

Re: Förstörd

skogsjan695xl  
#71890 ramsne kan den ju blivit av någon bärgning eller dylikt, farbror min jobbar på Peters Skogsmaskiner i skåre, och han har sagt det kommer in maskiner titt som tätt som är sneda efter bärgningar, spec Valmet som har väldigt klena ramar på traktordelen.

Men den som haft denna dual borde ju haft en omgång stryk som behandlar en maskin så.

Avatar Fallback

Re: Förstörd

erik-250  
#71894 Håller med er andara!! Fy fan stackars maskin!! Vilka jävla idioter som kört den där maskinen. om det var en 2005 a så är den ju fyra år bara, hur fan kan man få dem att se ut så då?? Jag kör en Eva och en 250 skotare och de är ju 20 år men de är raka och fina i alla plåtar och går hur bra som helst, hur fan lyckas man då göra så här?? Det löar sig mer att köra sakta och försiktig och sköta reprationer och underhåll. Tycker synd om denna maskin!

Avatar Fallback

Re: Förstörd

Naders  
#71897 Man börjar ju fundera på vad det är för en som haft den ja.....

För mycket pengar? Äsch, jag köper en ny....
Eller
För lite pengar? Har inte råd att reparera....

Men va fan.... Maskinen måste ju vara hel om man ska lyckas med att få in några stålar, eller?
Och ombyggnaden till markberedare???????

Hade varit kul å höra hela historien,som sagt.

Ingen utbildningsmaskin kanske?

Avatar Fallback

Re: Förstörd

dexter  
#71903 utbildningsmaskiner tas hand om mycke bättre. där får man ju lära sig att serva maskinerna också.

Avatar Fallback

Re: Förstörd

valmet901  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#71907 Tror inte någon utbildning hade tilåtit att eleverna behandlar maskin så

Avatar Fallback

Re: Förstörd

jönsson84  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#71908 Tyckte det stod att den var från ett finansbolag så troligtvis är det väl ett "återtag" från någon som inte haft råd att betala amorteringar o dyl?

Men helt otroligt att lyckas "köra ner" en maskin så,på så kort tid och lite timmar. Måste varit en entreprenör som haft dålig ekonomi hela tiden och inte gjort reprationer och service på ett riktigt sätt. Måste varit ganska vårdslös chaufför oxå.

Fast iofs kan den ju se värre ut än det är och kvd;s besikningsmän är väll väldigt noggranna?(verkar skriva ner precis varenda repa även på nyare/mer välskötta fordon) Så har man tur å är väldigt kunnig kan man kanske göra ett klipp eller oxå kan det bli fruktansvärt dyrt och en värdelöst dålig affär.

Oljeanalys på alla oljor skulle vara intressant att se på den där...

Annons:
Eco Log skördaraggregat
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).