Skotare

snö

8 inlägg 2299 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

snö

Martin_h_83  
#50261 ja de kom nästan 45cm här i helgen så nu blire å skota snövirke :x   TS
Avatar Fallback

Re: snö

dag-man  
#50265 bläää :evil: vet inte varför, men man hyser ju ett visst agg mot snö....

Användarvisningsbild

Re: snö

skogsjan695xl  
#50266 Visst det är fint med snö, men fy fan när virket bli under, och så måste man ner med agg långt ner i snön och man vet inte vad som ligger runt stammen när man kapar.

Användarvisningsbild

Re: snö

Kenneth  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#50329 Vi har nog 80 cm å lite där till på vissa ställen så de blev att montera "vinterdäcken" på 770:in idag. Dom så kallade vinterdäcken e 18,4/34 så markfrigången ökar ca 10cm+att dom e smalare så de går betydligt lättare.

Användarvisningsbild

Re: snö

Golddigger  
#50360
skogsjan695xl skrev:Visst det är fint med snö, men fy fan när virket bli under, och så måste man ner med agg långt ner i snön och man vet inte vad som ligger runt stammen när man kapar.


Det är ju bara att rulla ner tills det tar stopp och såga...sen vet man ju om det gick bra eller ej :grin:

Avatar Fallback

Re: snö

nutte  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#50400 d här me snön är rätt jävligt nu faktiskt, vi har så små hjul på tigercatten å det tuggar rätt bra, det värsta är att det blir "snö" virke av det nyhuggna, när det rasar från träna, å när man kör klentimmer som vi gör å man kapar så försvinner virket ner i snön, så kommer det en pust me snö från nått närliggande träd så va den borta... jävligt jobbigt att köra beståndsgående när man inte ser vart man lagt virket när man gjorde vägen....

Avatar Fallback

Re: snö

1070  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#50415 Ja FY FAN FÖR SNÖN DET TOG 1 TIMME ATT TUGGA SIG 600 METER MED 1070 IDAG

Avatar Fallback

Re: snö

Prorider  
#50467 Vi har ca metern nu. Och mer är väl på väg. Jobbigt att gå runt med motorsågen på skolan nu, funderar på att plocka fram snöskorna. :-?

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).