johan eriksson skrev:Högrev är ju fantastiskt gott att göra dillkött och pepparrotskött.
Kalops är gott med…
Pepparrotskött, jaaa! Koka högreven riktigt mör i vatten med en lök och ett par morötter i bitar och ett par teskedar salt och några pepparkorn. Spara buljong att göra såsen av.
Sås: sådär 25 g smör i en kastrull, smält och så på med en och en halv matsked vetemjöl. Låt det sjuda utan att brynas i ett par tre minuter. Späd med en och en halv dl buljong och sedan mjölk till önskad konsistens. Smaksätt med peppar och salt om det behövs och sen riven pepparrot efter smak. En smörklick som får smälta ner rundar av smaken fint. Servera med kokt potatis och mer pepparrot. Kokta grönsaker passar bra, t ex morötter.
Det kokta köttet kan med fördel frysas och då fryser man också en slurk buljong till sås till varje omgång.