Sida 184 av 189

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 04 nov 2022, 19:36
av Erre


Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: sön 06 nov 2022, 15:10
av johan eriksson
Snart dags att börja på söndagseftermiddagen.


Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: sön 06 nov 2022, 19:46
av johan eriksson
Och så blev det.


Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: lör 12 nov 2022, 20:51
av johan eriksson
Till förrätt blev det svartrotssoppa med lite trattkantareller och parmachips, till varmrätt blev det kalkonbröst med hasselbackspotatis, brysselkål, rödkål och sås.
Snart ska det bli skånsk äppelkaka med vaniljsås.




Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: lör 12 nov 2022, 21:38
av alias
Blev rådjursfile med hasselbackspotatis, kantarellsås, svartvinbärsgele och sallad, med ett fylligt rödvin till.

Till efterrätt vankas ostkaka med sylt och grädde och nån kopp kaffe.

MVH
Alias

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: lör 12 nov 2022, 21:45
av johan eriksson
Regeringen lät meddela att vi inte orkar äppelkaka med nu ikväll, är nästan beredd att hålla med 🙃

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: lör 12 nov 2022, 22:21
av JensSkoog
Ni äter ju som kungar, båda @alias och @johan eriksson, men äppelkaka
med vaniljsås hade jag ALLDRIG hoppat över om jag så fick gå ut och
kräkas lite för jag hugg in. Bästa eftermat jag kan tänka.

Här blev det pannstekte scampi med ris och broccolli. Himmelsk gott det också!

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: sön 13 nov 2022, 21:13
av johan eriksson
Idag orkade vi äppelkakan.




Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: lör 19 nov 2022, 00:25
av alias
Blev kantarellsoppa med bacontärningar strödda över och till det ett gott bröd och cheddarost på.

Om jag orkar så avslutar jag kvällen med lite hallonpaj med vaniljsås.

MVH
Alias

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: tor 24 nov 2022, 21:05
av johan eriksson
Idag provade vi dansk sjömansbiff.
Blev riktigt gott.

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: tor 24 nov 2022, 21:44
av Vedmaskin
johan eriksson skrev:Idag provade vi dansk sjömansbiff.
Blev riktigt gott.
1669316687_9adf8e7e-6b7f-426d-9258-27eba7489600.jpeg


Dansk öl?

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: tor 24 nov 2022, 22:12
av johan eriksson
Nej, man har nötfärsbiffar i istället för lövbiff/innanlår.

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: tor 24 nov 2022, 22:40
av JensSkoog
Ytterfile av älg

Himmelsk gott, även utan bea :-bd :-bd

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 25 nov 2022, 20:34
av Erre
Utan bea??!!? Kolla tempen Jens. Misstänker att du har feber. 😜

Tömde det sista ut bea flaskan i den.

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: lör 26 nov 2022, 09:43
av DennisCA
Denna kommer inte att hamna på tallriken på 3 veckor åtminstone ännu. Men gör eget bacon. Köpt en rejäl bit med sidfläsk från slaktaren som hade extra mkt fett på sig, vi har turen att ha en slaktare med butik i byn. Fläsket kom från en grisfarmare 4-5km bort från mig så lokalare blir det inte.

Har saltat dessa enligt vikt med salt och nitritsalt och lite svartpeppar. Sen vacuumpackat allting.

Bild


Bild


Nu ska det få vara i kylen ca två veckor. Sen ska de tas ut och få torka i kylen en vecka ungefär. Den ena biten ska jag kallröka, den andra har jag satt flytande rökextrakt i (äppelträ). Jag vill se var skillnaden blir mellan riktig rök och rökextrakt, som ju är det man får då man köper bacon i butik.

Jag har sett på många amerikanska recept och där smetar dom in baconet med söta grejer också, som lönnsirap. Men det har jag inte gjort det känns inte rätt. Jag har aldrig upptäckt nån söt smak alls i det bacon man kan köpa här så jag tror det är en amerikansk grej. Salt och sen alrök är planen för biten som ska rökas. Att det är äppelröksextrakt i den andra kanske påverkar smaken också.