Socialt (mer om oss)

Vad hade du på tallriken idag?

2760 inlägg 469082 visningar 93 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Erre  
#777863


Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

johan eriksson  
#778099 Snart dags att börja på söndagseftermiddagen.


Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

johan eriksson  
#778132 Och så blev det.


Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

johan eriksson  
#779070 Till förrätt blev det svartrotssoppa med lite trattkantareller och parmachips, till varmrätt blev det kalkonbröst med hasselbackspotatis, brysselkål, rödkål och sås.
Snart ska det bli skånsk äppelkaka med vaniljsås.




Avatar Fallback

Re: Vad hade du på tallriken idag?

alias  
#779075 Blev rådjursfile med hasselbackspotatis, kantarellsås, svartvinbärsgele och sallad, med ett fylligt rödvin till.

Till efterrätt vankas ostkaka med sylt och grädde och nån kopp kaffe.

MVH
Alias

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

johan eriksson  
#779077 Regeringen lät meddela att vi inte orkar äppelkaka med nu ikväll, är nästan beredd att hålla med 🙃

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

JensSkoog  
#779084 Ni äter ju som kungar, båda @alias och @johan eriksson, men äppelkaka
med vaniljsås hade jag ALLDRIG hoppat över om jag så fick gå ut och
kräkas lite för jag hugg in. Bästa eftermat jag kan tänka.

Här blev det pannstekte scampi med ris och broccolli. Himmelsk gott det också!

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

johan eriksson  
#779167 Idag orkade vi äppelkakan.




Avatar Fallback

Re: Vad hade du på tallriken idag?

alias  
#779803 Blev kantarellsoppa med bacontärningar strödda över och till det ett gott bröd och cheddarost på.

Om jag orkar så avslutar jag kvällen med lite hallonpaj med vaniljsås.

MVH
Alias

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

johan eriksson  
#780594 Idag provade vi dansk sjömansbiff.
Blev riktigt gott.

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Vedmaskin  
#780602
johan eriksson skrev:Idag provade vi dansk sjömansbiff.
Blev riktigt gott.
1669316687_9adf8e7e-6b7f-426d-9258-27eba7489600.jpeg


Dansk öl?

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

johan eriksson  
#780605 Nej, man har nötfärsbiffar i istället för lövbiff/innanlår.

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

JensSkoog  
#780611 Ytterfile av älg

Himmelsk gott, även utan bea :-bd :-bd

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Erre  
#780705 Utan bea??!!? Kolla tempen Jens. Misstänker att du har feber. 😜

Tömde det sista ut bea flaskan i den.

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

DennisCA  
#780778 Denna kommer inte att hamna på tallriken på 3 veckor åtminstone ännu. Men gör eget bacon. Köpt en rejäl bit med sidfläsk från slaktaren som hade extra mkt fett på sig, vi har turen att ha en slaktare med butik i byn. Fläsket kom från en grisfarmare 4-5km bort från mig så lokalare blir det inte.

Har saltat dessa enligt vikt med salt och nitritsalt och lite svartpeppar. Sen vacuumpackat allting.

Bild


Bild


Nu ska det få vara i kylen ca två veckor. Sen ska de tas ut och få torka i kylen en vecka ungefär. Den ena biten ska jag kallröka, den andra har jag satt flytande rökextrakt i (äppelträ). Jag vill se var skillnaden blir mellan riktig rök och rökextrakt, som ju är det man får då man köper bacon i butik.

Jag har sett på många amerikanska recept och där smetar dom in baconet med söta grejer också, som lönnsirap. Men det har jag inte gjort det känns inte rätt. Jag har aldrig upptäckt nån söt smak alls i det bacon man kan köpa här så jag tror det är en amerikansk grej. Salt och sen alrök är planen för biten som ska rökas. Att det är äppelröksextrakt i den andra kanske påverkar smaken också.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).