lör 23 maj 2020, 20:40#646122
Abborrstuvning. Var hos fiskhandlarn för nån vecka sen. Idag har jag nåt riktigt bra, sa han, aborrfilé. Hemskt pris var det och då fick jag ändå bra rabatt. Legat i frysen sen dess. En aborrstuvning för två blev runt hundringen, men vad tusan, det är inte ens vad det kostar för en att käka på pizzeria.
Smörj en gryta. Ett varv abborrfile, salta lätt, pudra med mjöl, strö på en rejäl dos persilja och ett antal smörklickar. Upprepa varv för varv till vad filéerna räcker till. Slå på en dl vatten. Sjud på måttlig värme tills fisken är genomkokt. Skaka grytan då och då så det inte fastnar i botten.
Ett glas Il Nostro till det, mycket prisvärt lådvin.
2CVtrac (1951-2012), Homelite ZIP-6 (1960), Homelite SXL-12 (1964), Brumi tvåhjulstraktor (1965), Bolens jordfräs (1968), Gilson 55257 (1981), Jonsered 621 (1972), Jonsered 520 SP (1984), Partner 4200 (2007)