Socialt (mer om oss)

Vad hade du på tallriken idag?

2822 inlägg 515419 visningar 95 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Erre  
#646090
machonisti skrev:Oliver...
Blää!
Enda gången jag pressade ned dem för strupen var på ett 70 års kalas då jag var för blöt att peta bort dem.

:lol: :lol:

Elmia
Avatar Fallback

Re: Vad hade du på tallriken idag?

tallen100  
#646096 Oliver har jag aldrig förstått mej på.
Dom mättar inte, och dom är absolut inte goda.

Avatar Fallback

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Avslutat-02  
#646100 Ungefär som bananer då...
Gula, påminner om något annat, smakar inte gott...

Förstår inte att aporna älskar dem...

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

machonisti  
#646101 Mellersta sonen frågade.
- Vad äter apor?
Bananer, svarade jag.
- Men pappa. Vad äter små apor?
Små bananer!
- Men pappa, vad äter stora apor?
Stora bananer!
- Men pappa, stora som upp till himlen stora apor?

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

halvproffs  
#646105 En av första gångerna jag var på krogen. Var väl 19år kanske, och sett Helgonet på tv många gånger. Han gillade ju Dry Martini och jag trodde det var en grogg och beställde in den. Fick något som jag tyckte då nästan odrickbar smörja med ett grönt bär i som var det värsta jag satt tänderna i då.
10år senare var jag på Kreta och åt en grekisk sallad med oliver i och då tyckte jag att oliver var ganska okey.

Avatar Fallback

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Avslutat-02  
#646120 Blandat med fetaosten så är det riktigt gott... :-bd

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

totte  
#646122 Abborrstuvning. Var hos fiskhandlarn för nån vecka sen. Idag har jag nåt riktigt bra, sa han, aborrfilé. Hemskt pris var det och då fick jag ändå bra rabatt. Legat i frysen sen dess. En aborrstuvning för två blev runt hundringen, men vad tusan, det är inte ens vad det kostar för en att käka på pizzeria.

Smörj en gryta. Ett varv abborrfile, salta lätt, pudra med mjöl, strö på en rejäl dos persilja och ett antal smörklickar. Upprepa varv för varv till vad filéerna räcker till. Slå på en dl vatten. Sjud på måttlig värme tills fisken är genomkokt. Skaka grytan då och då så det inte fastnar i botten.

Ett glas Il Nostro till det, mycket prisvärt lådvin.

Avatar Fallback

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Avslutat-02  
#646130 Aborre...smörstekt..mums..
Hoppas jag får någon i år så ska jag testa ditt tips Totte. :-bd

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

machonisti  
#646132 Abborrfile avnjöts faktiskt idag.
Frugan och barna nätfiskade i veckan å jag fick äran att rensa och filea.

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

totte  
#646141
machonisti skrev:jag fick äran att rensa och filea.


Det är ett jädrans jobb, men väl värt att göra!

Avatar Fallback

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Avslutat-02  
#646143 Min bror lurade mig en gång när jag var liten... Att en brax var en abborre...

Det var ben till tusen.....

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

halvproffs  
#646151
totte skrev:
machonisti skrev:jag fick äran att rensa och filea.


Det är ett jädrans jobb, men väl värt

Abborren är den absolut enklaste att filea pga starkt skinn.
Perfekt för nybörjaren att lära sig på.

Användarvisningsbild

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Erre  
#655416 En viking special.

Körde ner till jobbet med bågen. Ena kollegan har varit själv denna veckan. Men nu får han med semester.
Så nu stänger vi verkstaden i 2 veckor.

Avatar Fallback

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Avslutat-02  
#655488

Hemmagjord ost och skinkpaj... 👍
Med en sallad och currydressing till...

Lite gröna oliver och rödlök, och självklart en iskall öl... 👍 👍

Avatar Fallback

Re: Vad hade du på tallriken idag?

uffejohan  
#655532
halvproffs skrev:En av första gångerna jag var på krogen. Var väl 19år kanske, och sett Helgonet på tv många gånger. Han gillade ju Dry Martini och jag trodde det var en grogg och beställde in den. Fick något som jag tyckte då nästan odrickbar smörja med ett grönt bär i som var det värsta jag satt tänderna i då.
10år senare var jag på Kreta och åt en grekisk sallad med oliver i och då tyckte jag att oliver var ganska okey.


En redig skvätt Bombay Sapphire, några stänk Extra Dry Martini plus ett par iskuber är mumma en fredagskväll!

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).