Sida 108 av 189

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 07 jul 2017, 21:37
av JensSkoog
Palakangas skrev:Färdig rätt från frysen. Har inte lagat mat sedan 28 Maj. Ska bli annat av när jag kan gå utan kryckor.

Då ska du löpa efter den och fånga den med händerna :d :d

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 07 jul 2017, 22:54
av Palakangas
JensSkoog skrev:
Palakangas skrev:Färdig rätt från frysen. Har inte lagat mat sedan 28 Maj. Ska bli annat av när jag kan gå utan kryckor.

Då ska du löpa efter den och fånga den med händerna :d :d

Jag kanske ska löpa etter kvinntimmer först.

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: lör 08 jul 2017, 18:30
av Erre
Thai mat. :-bd

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: ons 12 jul 2017, 23:21
av JensSkoog


Fästafton när fruntimmeret slänger i hop lasagne :-bd

Hon vet vad gubben gillar :grin: :grin:

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: tor 13 jul 2017, 07:25
av Uvskogen
JensSkoog skrev:


Fästafton när fruntimmeret slänger i hop lasagne :-bd

Hon vet vad gubben gillar :grin: :grin:

Ha ha, hon vet hur hon ska se till att du är fäst vid henne även framöver! [emoji3]
För övrigt alltid trevligt med en liten festkväll mitt i veckan! Blev en sån här också, sill med tillbehör! Jag är väldigt förtjust i sill. Och tillbehöret, även om just den här sorten var lite tveksam för min smak.

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: tor 13 jul 2017, 08:18
av JensSkoog
Bra bildmanipulation, "Uvskogen". :wink:

Här i Norge har det ochså kommit ett otal olika aquavit dom senast åren.
Inte många av dom är något att ha, och ingen av dom slår LINIE :grin:

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: tor 13 jul 2017, 12:48
av Uvskogen
JensSkoog skrev:Bra bildmanipulation, "Uvskogen". :wink:

Här i Norge har det ochså kommit ett otal olika aquavit dom senast åren.
Inte många av dom är något att ha, och ingen av dom slår LINIE :grin:


[emoji50] [emoji16] Har absolut ingen aning om hur det där gick till! Inte något jag gjort medvetet i varje fall! Fast lite kul blev det [emoji1]

kanske en bugg i appen?

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: tor 13 jul 2017, 14:31
av Vardon
Uvskogen skrev:
JensSkoog skrev:Bra bildmanipulation, "Uvskogen". :wink:

Här i Norge har det ochså kommit ett otal olika aquavit dom senast åren.
Inte många av dom är något att ha, och ingen av dom slår LINIE :grin:


[emoji50] [emoji16] Har absolut ingen aning om hur det där gick till! Inte något jag gjort medvetet i varje fall! Fast lite kul blev det [emoji1]

kanske en bugg i appen?


Hur serveras norsk lasagne - i snapsglas :)

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 jul 2017, 19:07
av Erre
Hamburgare. :smile:

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 jul 2017, 19:29
av Blivande snickare
Vilken jäkla stor ihålig tallrik du har @Erre ;)

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 jul 2017, 19:45
av Erre
Blivande snickare skrev:Vilken jäkla stor ihålig tallrik du har Erre ;)


Den bästa tallriken. :-bd :d

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 jul 2017, 20:41
av Palakangas
I dag blev det rökt harr på knäckebröd. Rester efter en lyckad fiskeresa till Rätan.

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: lör 22 jul 2017, 20:06
av traktorz
Palakangas skrev:I dag blev det rökt harr på knäckebröd. Rester efter en lyckad fiskeresa till Rätan.


Ljungan hade väldigt fina harrfiskevatten före vattenkraftverkens tid. Dock finns ett antal strömfiskevatten kvar, såsom i närheten av Rätan.

Älgfärsbiffar

Postat: lör 22 jul 2017, 20:11
av traktorz
Det blir alltid en ansenlig mängd älgfärs varje höst, men ändå lyckas vi inte hålla älgbetesskadorna helt i schack. Det mesta av det malda köttet blir färsbiffar, men ibland även ett storkok med köttfärssås att frysa in. Köttbullar är för jobbigt och kletigt att rulla. Köttfärslimpa med bacon och gröna ärtor låter då betydligt rationellare. Har även provat enkel & dubbel hamburgerpress, men då ska man nog helst styck-frysa hamburgarna först, innan de hamnar på grillen.

Använder ett set med gamla äggringar från tillverkaren HH, diameter drygt 9cm. Blir ungefär 13 st ca 85g stora färsbiffar av ett kilo frusen älgfärs. (Det finns lämpliga rostfria äggringar från "Küchenprofi").

Hackar och steker först en gul lök som brynes. Pressar ett par vitlöksklyftor som även får brynas med. När den brynta löken kallnat, blandar jag denna först i en stor porslinsskål tillsammans med två ägg, skorpmjöl, salt och kryddor. Sen rör jag ner den tinade köttfärsen, ca 1 kg.

Serveras förslagsvis tillsammans med kokt potatis och någon grönsak. Själv föredrar jag dessutom senap till biffarna samt ketchup till den kokta potatisen. En kall öl till, gärna en tjeckisk pilsner.

Älgfärsbiffar formade med äggringar

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: ons 02 aug 2017, 19:18
av Brorsan
Lade ett par dagnät idag så i morgon blir det Abborfile. Den godaste fisken enligt min smak. Olle