Sida 2 av 189

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: tor 20 aug 2009, 20:54
av totte
Pärmos o korv

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: tor 20 aug 2009, 21:54
av Elias
Jag tuggade i mig thaisoppa med rostat och krutrök ost på.. mums

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 aug 2009, 17:34
av orre
Stekta potäter och isterband serverade med rödbetor till.

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 aug 2009, 19:52
av Slurfi
Ett skrovmål på Vippis, Pajala.

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 aug 2009, 21:49
av Skogshuggarn
I morgon blir det iaf surströmmingspremiär och potäter fr eget land.

Ska prova "Oskars",,,,,,

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 aug 2009, 22:41
av Elias
Surströmming är inte det rutten fisk? huvva är ingenting jag äter i varjefall. Blev köpemat idag från woknroll. kyckling med cashewnötter och ris.. SÅ otroligt gott, påminner mig om tiden jag jobbade i kina.

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 aug 2009, 22:51
av totte
Elias skrev:Surströmming är inte det rutten fisk? huvva är ingenting jag äter i varjefall. Blev köpemat idag från woknroll. kyckling med cashewnötter och ris.. SÅ otroligt gott, påminner mig om tiden jag jobbade i kina.


Jomen exakt, det är precis vad det är, då är vi åtminstone två i Västerbotten som insett detta beklagliga faktum. :lol: Va tusan gjorde du i Kina, det måste du blogga lite om vid tillfälle!

Här blev det makaroner med lök, ost och basilika, typisk gräsänklingsmiddag här, det tycker inte hustrun är nån riktig mat, så det blir bara när jag är ensam herre på täppan.

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 aug 2009, 23:06
av Skogshuggarn
Njä,,, var har du fått för dig att surströmming är "rutten" fisk Elias?.
Processen kallas för "fermentering" eller att den är "syrad" vilket är en gammal konserveringsmetod ända från 30 åriga krigets dagar.

En rätt som man antingen gillar eller hatar!.

För min del tog det hela 19 år innan jag åt motvilligt åt min första strömming, och nu är det lika självklart som att käka sill på midsommarafton eller kräftor,,,,,,

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 aug 2009, 23:39
av Elias
Joodå jag vet att den inte är rutten men lukten får mig osökt att tänka på ruttet. Men som du säger antingen hatar man det eller så gillar man det. Och jag hör till den förstnämna kategorin. Dock en trevlig tillställning när man träffar folk och har en trevlig kväll.

Får väl se om man någongång kommer gilla detta!

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 aug 2009, 23:50
av Skogshuggarn
Håller med dig där, Elias.

Det luktar inget vidare, men prova gärna någon gång, för det smakar dessto bättre.

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 aug 2009, 23:53
av totte
Jomenvisst, men det är lika roligt varje år att drämma till med "rutten fisk", brukar sätta fart på strömmingsfantasterna :lol:
Men precis som Elias så ogillar jag den rejält, och jag har faktiskt försökt, flera gånger med alla olika knep och tillbehör, men nääää! Bättre att spara den till er konnässörer!

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 aug 2009, 23:55
av valmet901
Köttsoppa

På burk var lite skeptisk men det var ju gott :-bd

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: fre 21 aug 2009, 23:59
av Solo
Jaaadu Totte, jag är oxå gräsänkling ikväll. Blev en gammal klassiker ur frysen- fläskpannkaka med bacon i stället för fläsk! Perfekt mat för en gormet som jag, men pilsnern får man ta separat efteråt.

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: lör 22 aug 2009, 00:17
av Skogshuggarn
totte skrev:Jomenvisst, men det är lika roligt varje år att drämma till med "rutten fisk", brukar sätta fart på strömmingsfantasterna :lol: !



Jodå,,,Du lär säkert reta upp en och annan medlem i "surströmmingsakademin" med det utlåtandet. :lol:
Däremot är det många som faktiskt lever i tron att fisken är "rutten" eftersom det luktar "mysko",,,, men så är naturligtvis inte fallet.

Re: Vad hade du på tallriken idag?

Postat: lör 22 aug 2009, 00:22
av Skogshuggarn
valmet901 skrev:Köttsoppa

På burk var lite skeptisk men det var ju gott :-bd


Blir bättre med lite älgkött i,,,,,,,,