Sida 1 av 1

Kunskapsutbytesresa till New England

Postat: mån 06 maj 2019, 01:59
av Fredrik Reuter
Att lära av andra har alltid varit en bra strategi och när vi fick inbjudan från skogsfolk i New England så tog vi beslutet att åka för att utbyta skogskunskap och knyta nya vänskaper.

Jag och Torbjörn är just nu i några intensiva dagar på bilturné i Vermont, Maine, New Hampshire och New York och träffar skogsfolk från alla led, skogsägare, maskinförare och skogsindustri.

Det är långa och som sagt intensiva dagar men samtidigt mycket intressant! Rapporter kommer självklart snart. En sak är säker, det skiljer ganska mycket mellan Nordiskt skogsbruk och skogsbruket i New England.

Nu är det som det är med både tid, uppkoppling och tidsskillnad, men vi lovar att återkomma med mycket intressanta rapporter så fort vi bara kan!

Re: Kunskapsutbytesresa till New England

Postat: mån 06 maj 2019, 02:55
av Slurfi
Kul och intressant att läsa sen, jag är i Florida just nu men här syns inga spår av skogsbruk förutom palmodlingar till gårdspynt.

Re: Kunskapsutbytesresa till New England

Postat: mån 06 maj 2019, 06:38
av boksson
Ska bli kul att läsa. 🙂

Re: Kunskapsutbytesresa till New England

Postat: mån 06 maj 2019, 10:58
av totte
Klart intressant. New England är ju klimat- och vegetationsmässigt inte så olikt de nordiska förhållandena, så det bör finnas mycket likheter och skillnader som är intressanta.

Re: Kunskapsutbytesresa till New England

Postat: mån 06 maj 2019, 11:28
av Torbjörn Johnsen
Slurfi skrev:Kul och intressant att läsa sen, jag är i Florida just nu men här syns inga spår av skogsbruk förutom palmodlingar till gårdspynt.


Om du drar dig upp till de norra delarna av Florida finns en hel del skog. Florida är en betydande skogsstat i södern. Ett häftigt träd som finns där är "Bald cypress" (Sumpcypress). En cypress som växer i våtmarker och som tappar barren på vintern.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sumpcypress

Re: Kunskapsutbytesresa till New England

Postat: tor 09 maj 2019, 23:42
av Fredrik Reuter
Det har varit bråda dagar för oss i skogarna i New England och därigenom dåligt med uppdateringar. Idag har vi i alla fall fått en djupdykning i helstamsavverkning med processor på avlägget.

Kuriosa är att skogen låg precis utanför Dannemora. Någon som sett serien?

Re: Kunskapsutbytesresa till New England

Postat: fre 10 maj 2019, 03:16
av Slurfi
Mötte en timmerbil just öster om Ocala mitt i Florida och såg ett ca 50hektar kalhygge, men inga maskiner öht .