Sida 1 av 1

Stihl X-Flex

Postat: tis 31 dec 2019, 09:42
av Kälarn
Jag har lite skog där jag gallrar och jobbar med björk och ved. Lika ofta står jag på knä och skruvar tryckat eller snickrar på uthusen. Min rygg är också skadad, så jag måste ner på knä för att fälla träd , kila mm.

Mina krav på byxor blir ju flexibilitet, knäskydd, sågskydd och hyfsad ventilation.

Har googlat runt och fastnat för Stihl X-flex. Har ännu inte provat dem . Är det någon här på forumet som har erfarenhet av X-flex ? Vad tycker ni?

Re: Stihl X-Flex

Postat: tis 31 dec 2019, 10:49
av Avslutat-02
Eftersom du har problem med ryggen och måste vara nere på knä ofta så rekommenderar jag en lätt smidig byxa, där knäna är förstärkta och smidigheten på max nivå.

Lågvikt och extrem rörelsefrihet.
https://skogma.se/sip-protection-arbori ... _1_12_12__

Är lite dyra,men ljuvligt sköna.
Jag både röjer och hugger i mina.
Bra storlekar med lite tillaget.
Så att ens ädla delar och mage får plats.
God styrka i sömmar inre muddar som hindrar snö från att tränga upp.
Ventilation på baksidan om låren.

Re: Stihl X-Flex

Postat: tis 31 dec 2019, 11:22
av Kälarn
Ser väldigt sköna ut! Hur är skyddet för knäna, finns det nån extra stoppning där? Brukar få valkar på knäna av allt knästående 😃

Re: Stihl X-Flex

Postat: tis 31 dec 2019, 11:43
av Avslutat-02
Det är kevlar förstärkning och sågskyddet.
Inget mer tyvärr, och de har inga fickor för extra ilägg.

Jag tycker det går riktigt bra att stöda sig på knäna med dessa byxor, men jag är ju inte nere mer än när jag fäller och ibland när jag kvistar...

Upplever att skyddet dämpar tillräckligt...

Re: Stihl X-Flex

Postat: ons 01 jan 2020, 01:00
av Ent
Den urgamla bristen som alla huggarbyxor har, och som jag hittills utan framgång tjatat om hos diverse leverantörer. Varför kan de inte sätta dit fickor för knäkuddar som varenda arbetsbyxa har? Det skulle kosta en hundring extra i tillverkning och jag skulle kunna betala en femhundring extra för jämförbara byxor med knäfickor.
Ni som besöker skogsmässor och träffar leverantörer och folk i branschen kan väl pusha för knäkuddefickor åt skogsfolket. En dag kanske vi även får vadderade benfickor som är anpassade för dagens mobiltelefoner också, vem vet?