Arbetskläder för skogen

Hjälm Stihl/Peltor/3M

3 inlägg 3888 visningar Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Hjälm Stihl/Peltor/3M

Ernst  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#304125 Köpte ny skogshjälm från Stihl för några veckor sedan. Den verkar vara utvecklad av 3M och Peltor.

En hjälm där man ändrar storleken med en ratt i nackbandet och den sitter väldigt bra. Visiret är något tätare än det på min gamla hjälm men genomsikten är mycket bättre och är av plastmaterial.

Men. Visiret har en bred ram som går nedanför hjälmens skärm och det blir väldigt jobbigt för nacken då man försöker titta på trädtopparna i en gallring - sikten uppåt blir starkt begränsad.

Någon annan som har samma erfarenhet?

Återförsäljaren säger sig ha sålt minst 50 sådana hjälmpaket men aldrig hört talas om mitt problem. Något annat visir skulle visst inte gå att uppbringa på denna jord. Hjälmen som Stihl visar på sin hemsida verkar vara samma, men utrustad med ett vanligt stålnätsvisir.   TS
Arbetskläder för skogen från Skogma
Avatar Fallback

Re: Hjälm Stihl/Peltor/3M

Robertberg  
#304132 Har peltor något annat visir? Det är som sagt deras hjälm.

Avatar Fallback

Re: Hjälm Stihl/Peltor/3M

Carlfritidshuggare  
#304135 Har nog samma hjälm som du menar. Skärmen kan skymma lite men jag har mest tänkt på det då jag ska sikta. Har anammat tekniken med att liksom sitta lite bakåtlutad när jag påbörjar riktskäret. Om jag ska titta upp fäller jag nog upp visiret eller ställer mig på lite avstånd.

Själv har jag nog retat mig mer på att visiret är lite kort eller hur jag nu ska uttrycka mig. Tycker jag oftare än på min gamla Oregon-hjälm får skit i ögonen. Det har fått mig att tänka mer på hur jag står samt använder dragande eller skjutande kedja.

Men i stort är jag mycket nöjd med Stihl/3M-hjälmen. Sitter bra och hörselkåporna sluter tätt. Känns lätt.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).