Sida 1 av 1

Finns det mindre hjälmar?

Postat: tis 12 nov 2013, 19:55
av Greybird
Tidigare har jag använt Husqvarnahjälmar men jag ville ha telefonanslutning och köpte ett Peltor skogshjälmspaket G3000CUOR31V4CK. Kåporna bytte jag till WS Headset Helmet MT53H7P3EWS2. Ledsamt nog får jag ingen riktig tillpassning.

Jag har litet huvud och har justerat inredningen till så litet det går. När jag fäller ner kåporna och drar upp dem tills de ligger an mot hjälmen täcker kåporna hela kinden ner till käken.

Nu har jag sytt in banden i hjälmen och har lyckats få upp kåporna någon centimeter men hjälmen måste också sitta fast på huvudet. Ändå sitter kåporna för långt ner på kinderna för att vara bekvämt. Hjälmen blir också väldigt hög ovanför huvudet – det är 6 cm mellan inredet och hjälmen.

Husqvarnahjälmarna har passat bra för där är kåporna avfasade i överkanten och hjälmen bredare så att kåporna kan skjutas in under hjälmkanten. Annars är kåporna lika höga men Peltorkåporna bulligare för att rymma elektroniken.

Frågan är, finns det mindre hjälmar att köpa där Peltorkåporna kan monteras högre för att sitta där mina öron är?

Re: Finns det mindre hjälmar?

Postat: tis 12 nov 2013, 20:03
av zeaflower
Jag vet att det finns bygghjälmar med väldigt stora bulor för hörselskydd. Så googla som en dåre så lär du nog hitta något!