Arbetskläder för skogen

Skogma:s gröna hängslen m.m.

5 inlägg 5877 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Skogma:s gröna hängslen m.m.

SnorreP  
#201013 Hej alla skogs och hängselintresserade
Eftersom midjan alltmer med åren försvinner så behöver många och även jag hängslen för att hålla upp byxorna. Köpte för några år sedan på Skogsnolia ett par hängslen av fabrikat Skogma, färg gröna. Även mina kompisar köpte dessa. Sedan dess så diskuterar vi ofta när vi träffas dessa usla hängslen där själva knipfunktionen hos nyporna inte förmår greppa byxtyget utan lossnar. Det beror förmodligen på usel stålkvalite hos nyporna eller dålig fjäderverkan. Nu till frågan:
Vad finns det för uppfattning på forumet om hängslen och hängselnypor och speciellt om Skogmas hängslen? Är Skogmas hängslen fortfarande lika usla? Finns det några bättre fabrikat?   TS
Arbetskläder för skogen från Skogma
Användarvisningsbild

Re: Skogma:s gröna hängslen m.m.

T Landström  
#201018 Vad har du för byxor?
Jag har knappar på mina byxor som jag kan fästa hängslena i...

Avatar Fallback

Re: Skogma:s gröna hängslen m.m.

SnorreP  
#201030 Alltså jag har hängslen med nypor och inte med knapphål. Men jag vet att kronans byxor (åtminstone m58 och m59) hade knappar för hängslen med knapphål. Är det såna du har? Är det kanske en bättre variant än såna med nypor månne? I alla fall och hursomhelst är detta med att hålla byxorna uppe mycket väsentligt. I skogen blir alla detaljer viktiga speciellt såna som inte funkar och speciellt detta med arbetskläder som ska fungera.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Skogma:s gröna hängslen m.m.

T Landström  
#201032 Har du inte knappar på byxorna menar du...

Måste du ha hängslen med "nypfunktion" skulle jag nog tipsa om att köpa fristads.

Avatar Fallback

Re: Skogma:s gröna hängslen m.m.

Phantom  
#201082 Det brukar vara svårt att få hängslen med "nypor" att sitta lika bra som de med "stroppar/knapphål"
Antingen syr du fast knappar ordentligt i dina befintliga byxor, eller så byter du till byxor med knappar. Eller som Mange tipsade om, på försommaren när jag träffade honom på MaskinExpo, hängslebyxor funkar bra.
Jag tror det är samma oberoende av tillverkare, nypornas verkan slits ut ganska fort. Och då skogsarbete är ett ganska påfrestande arbete så håller de kanske inte så länge som man förväntat sig.
Någon får rätta mig om jag har fel, då jag själv haft stroppar på hängslen sen jag började med spela hockey för många år sen, så jag kanske bara spekulerar.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).