Arbetskläder för skogen

Bra pris på hjälm.

5 inlägg 5779 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Bra pris på hjälm.

Hema  
#182309 Det pågår en outlet på Åhaga i Borås http://www.ahaga.se/index.php/artiklar/66-quality-outlet-ahaga-1-juni. Gick in och fann dessa två pallar:
2012-08-02_16-03-44_860.jpg
Förutom dessa hjälmar var det lite arbetskläder i utplockat sortiment. Mestadels var det kläder o skor till kvinnor (även till män om i något begränsad omfattning), så detta kanske även kan passa hela familjen :)

Fanns 3 olika typer, (vit, röd med inbyggda nedfällbara skyddsglasögon och orange) varav den orangea är huggarhjälmen utan visir och kåpor. Då min hjälm inte var så ny slog jag till o flyttade sedan över visir och kåpor. De orangea verkade vara tillverkad från 2009 Maj, fann ingen med annat tillverkningsdatum. Det visade sig när jag kom hem att min gamla var från 1989 o en klisterlapp med 300års jubileum för Husqvarna :)   TS
Arbetskläder för skogen från Skogma
Avatar Fallback

Re: Bra pris på hjälm.

Moheda120  
#182370 Henke, jag vill bars höja en varningens finger över billiga hjälmar. Kolla verkligen att den verkar robust och seg genom att vrida och vända den ordentligt. Man kan vara ganska extrem och går den nya hjälmen sönder så kan du tacka dig själv att du inte tog med dig hjälmen till skogen. Vill också upplysa om att flytta hörselskydd till en ny hjälm kan verka ganska banalt men det är inte säkert att din hjälmar har samma dimensioner vilket gör att du kanske inte får det skydd som din gamla hjälm gav så kolla att det känns ok med hörselskydden över öronen och att det inte blir någon glipa mellan skyddet och huvudet. Skulle också vilja tipsa om nya tätningsringar till dina hörselskydd, dessa ska man byta med jämna mellanrum och finns hos alla återförsäljare typ Husqvarna. Jag kanske låter negativ över ditt fynd men det är ditt liv och dina öron jag vill skydda, inte din plånbok.

Avatar Fallback

Re: Bra pris på hjälm.

Hema  
#182389 Hej o tack för dina synpunkter. I alla fall den orangea hjälmen är en Peltorhjälm (G3000 Solaris) tillverkad av 3M med UVindikator. Att flytta över visirhållaren o kåporna funkade till 99%. Men det beror nog att jag hade en gammal hjälm med äldre "standard". Men för de med en hjälm vars UVindikator tappat all sin röda färg kanske detta vore ett tips.

   TS
Avatar Fallback

Re: Bra pris på hjälm.

Moheda120  
#182445 Hej, då du säger att det är en Peltor hjälm med UV indikator så känner jag mig lugnare och inte någon skit från Kina. Slit den med hälsan och byt när det börjar bli vit :-)

Avatar Fallback

Re: Bra pris på hjälm.

Hema  
#182476 :)

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).