Traktorn i skogen

Temperaturmätare Valtra

2 inlägg 2234 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Temperaturmätare Valtra

blixten  
#322575 Var ute en sväng med traktorn (Valtra A 75) idag och noterade efter ett par timmars körning att temp. mätaren stod kvar på det blåa området. Har aldrig varit problem tidigare utan den har i stort sett ställt sig rakt upp på det normala intervallet tidigare. Kollade kylvatten nivån och den var korrekt. Kände även på motorn med handen och tyckte att stålet var varmare än vanligt. Vad tror ni kan vara fel? Termostaten? Är det ok att köra eller är det bäst att låta den stå?   TS
Kesla 60-årsjubileum, röd skogsvagn med svarta däck
Avatar Fallback

Re: Temperaturmätare Valtra

ÅsaNisse  
#322612 Kolla vad som händer om du jordar kabeln till tempmätaren Den ska förmodligen slå upp i topp då, och då vet du att instrumentet är OK, men givaren kan vara kass. Körde du lite häftigare sist du var ute så termosaten fick öppna lite mer än vanligt så kan den ha fastnat i öppet läge och då är det bara att byta. Du kan också se att du har cirkulation i kylt när du öppnar locket. Det är ingen fara att köra med motorn om du bara ser till att ha vatten i systemet men en kall motor mår inte riktigt bra och förlorar effekt.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).