Vindelbjörn!

 
 Svara  7 inlägg  4673 visn.  3 följer
Avatar Fallback

Vindelbjörn!

 
#295001 Nån som har en ide om var jag kan hitta en sprängskiss och information om en Vindelbjörn Typ S 1965 års modell? Jag har en sådan och nu är vridhuset vattenfyllt och med norrlänska minusgrader så har det frusit, behöver dränera och återfylla huset med ny olja, har inte en aning om vilken olja (hypoid 80-90 kanske?) eller vilken mängd?   TS
Mowi
Avatar Fallback

Re: Vindelbjörn!

 
#295016 Traktor universal olje 10w-30 (api gl-4) burde også passe bra.

Avatar Fallback

Re: Vindelbjörn!

 
#295041 Den här använder jag till kranpelaren..............

http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Olja-o ... -90-36997/

Det finns även olja av mineraltyp för 60 kr/litersflaska, viktigast att den uppfyller GL5.

GL4 är väl för automatväxellådor?

Avatar Fallback

Re: Vindelbjörn!

 
#295116 API GL-4 kan brukes på vanlige girkasser og drev. Mange nye biler og traktorer blir levert med GL-4 olje. Girolja du linker til (75W-90) har i prinsipp samme viskositet som 10w-40 motorolje. Men motorolja må ha API GL-4/5 spesifikasjon for å kunne brukes på girkasser/aksler. Olja kalles ofte da for traktor universal og ikke motorolje. Gl-5 blir oftere brukt på aksler/differensialer enn gl-4.

Avatar Fallback

Re: Vindelbjörn!

 
#315635
01mats skrev:Nån som har en ide om var jag kan hitta en sprängskiss och information om en Vindelbjörn Typ S 1965 års modell? Jag har en sådan och nu är vridhuset vattenfyllt och med norrlänska minusgrader så har det frusit, behöver dränera och återfylla huset med ny olja, har inte en aning om vilken olja (hypoid 80-90 kanske?) eller vilken mängd?


Cranab Vindel har papper kavar

Avatar Fallback

Re: Vindelbjörn!

 
#315636 Det finns nivåplugg på stolpen

Avatar Fallback

Re: Vindelbjörn!

 Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#330085 Står den ute ska du ha en plåt som skyddar stubben mot regn och snö. Den kan du fästa permanent uppepå bommen och vika ner lite grann på sidorna. Annars riskerar du frostspränga vridhuset.
Somsagt hos Cranab kan du få dokumentationen på kranen och även packningssats till vridcylindrarna köpte jag där.
Nåt annat än 80/90EP -olja behöver man väl inte ha i en sån där långsam växel med såpass högt kuggtryck. Det rör ju sej knappt. Varför ska man ha nån blaskig tunn olja där?

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).
Annonser