Inomgårdsmaskiner

Ferguson åkgräsklippare

4 inlägg 2225 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Ferguson åkgräsklippare

Daunie  
#570087 Tjena. Jag har en Stiga Ready för tillfället. Men den är pina att klippa min 2500m2 gräsmatta som är ojämn och består av olika terränger.

Jag har lånat min farfars gamla rider 850 och de är rena drömmen i jämförelse. Gillar att den är bakhjulsdriven också :-bd Men motsatsen när det kommer till pris.

Jag har fått ett bra erbjudanden på en Ferguson 50-22 FMZ med 22hk kawasaki motor som har gått 600 timmar enligt displayen.
Jag har googlat och kollat på forumet., men dåligt med recensioner.

Är det någon som har erfaret av dessa klippare eller någon annan information är varmt välkommet.

Tack på förhand Mvh Daniel   TS
Avatar Fallback

Re: Ferguson åkgräsklippare

bgl  
#570092 Lite lurigt med beteckningar men googlar jag på din beteckning får jag en klippare som är mycket lik vår egen . Den är ca 10 år gammal och har en lite avvikande modellbeteckning. Den har gått perfekt i snart 10 år på ca 8000m2. Tänk bara på att dessa amerikanska klippare för konsumentbruk är dimensionerade för kort användningstid, blir nästan aldrig använd mer än 5-6 år, sen skrot!
Engångssmorda lager, försluten hydrostat utan påfyllnings- eller bytesmöjlighet. Den lilla stjärnmotorn som närmast imiterar HD lär hålla för flera klippare. Motorn är dessutom strypt från 22hk men det gör inget, vridmomentet räcker och blir över.Är däremot strypningen borttagen och motorn varvar mer än ca 2500rpm ökar risken för slitageskador. Största risken för dyra skador är om tidigare användare inte blåst rent runt vinkelväxlarna till knivarna utan att dessa riskerat gå varma, men det problemet gäller alla klippare med vinkelväxlar, oberoende av fabrikat.
Det är f.ö. bara färgen som är MF, resten är CubCadet.
Rättelse:
Ordet vinkelväxel är felvalt, bara en lagring av knivaxel, men problemet med varmgång vid dålig rengöring är det samma!
Senast redigerad av bgl sön 09 jun 2019, 06:17, redigerad totalt 1 gång.

Användarvisningsbild

Re: Ferguson åkgräsklippare

totte  
#570114 Hydrostaten brukar väl hänga med rätt bra. Det som ofta är riktigt slitet och dåligt är klippdäck och transmissionen till det. Motorn hänger säker med, som bgl säger. Kan väl lugnt konstatera att den står sig nog riktigt bra i jämförelse med din Stiga Ready.

Avatar Fallback

Re: Ferguson åkgräsklippare

Per B  
#570148 Har en mf 48-22 fmz klipper ca 4000 kvm med den haft den i ca 7 år. Bara att tanka och köra, inget som gått sönder än. Försöker göra rent den varje gång jag klippt. Smörjer den hyffsat ofta. Törstig motor tycker jag.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).