Murray snöslunga

 
 Kommentar  6 inlägg  1930 visn.  1 följer
Användarvisningsbild

Murray snöslunga

Emil W  
#550470 Hej!
Jag är ny på på forumet och har suttit o läst igenom de flesta trådar om snöslungor.
Men jag har inte hittat något om den slunga jag har.
Det är en Stiga 827, men är tillverkad av Murray i Canada. Förra ägaren verkar ha kört mer grus än snö med den, så en lackering av kaströr och fläkthus är nödvändig. Nån som vet om den är svår att få isär? I övrigt går den fint och ser nästan oanvänd ut.

Mvh Emil   TS
Trejon
Användarvisningsbild

Re: Murray snöslunga

totte  
#550484 Aldrig jobbat med en sån men de flesta slungor är lite knepiga när man skall få ut aggregatet ur kåpan. Du får börja med att se hur det ser ut inne i växelhuset, hur man får bort remskiva och hur lagret med infästning ser ut. Sen är det väl ett par lager i gavlarna för skruvarna och så skall alltihop ut framåt.

Här är länk till en sprängskiss: http://www.olsana.com//media/wysiwyg/Re ... 834-15.pdf

Ser ut som det är en fläns med skruvar som håller lagret och remskivan sitter på axeln med en mutter. Ser ut som det går att komma åt underifrån.

Användarvisningsbild

Re: Murray snöslunga

Emil W  
#550510 Oj! 😲 Det tog dig Totte 30 min att hitta en sprängskiss, något som tog Åtf två dagar när jag beställde ny drivrem för några år sen. Men tyvärr kunde han inte ge mig en skiss då, tror att han bara hade en reservdelslista. Du vet var du ska leta😁
Jag får ge mig ut i garaget när säsongen är över, känns dumt att börja nu när det inte är akut. Tack så mycket för hjälpen!
Mvh Emil

   TS
Användarvisningsbild

Re: Murray snöslunga

totte  
#550561 Ja det var en ansenlig prestation jag gjorde, skrev "Stiga 827" och sen gjorde Google jobbet :d

Vad jag tycker du skall göra nu är att borsta/slipa ur utkastet som går att komma åt och blås på lite spraylack där och så en bra omgång bilvax med silicon eller teflon. Det gör stor skillnad särskilt för blötsnö.

Användarvisningsbild

Re: Murray snöslunga

Emil W  
#550602 Ja, det har du rätt i, det lär ju inte bli sämre än nu i alla fall. Ska bara övertala mig själv att gå ut i garaget istället för att ligga på soffan 😁

   TS
Användarvisningsbild

Re: Murray snöslunga

totte  
#550620 Hehe, ja det är det som är den svåra biten :lol:

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).