Skogsmaskiner (stora skogsmaskiner)

Lägger bolagen rabarber på dieselsubventionen?

2 inlägg 1183 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Lägger bolagen rabarber på dieselsubventionen?

Torbjörn Johnsen  
#650948 I en färsk artikel i Skogsaktuellt säger branschorganisationen Skogsentreprenörerna (SE) att det finns bolag som skriver kontrakt med entreprenörer på ett sådant sätt entreprenörens dieselsubvention hamnar hos bolaget istället. Detta som en effekt av att vissa bolag har inskrivet att avräkningspriset (priset per avverkad m3fub) kan ändras om entreprenörens kostnadsbild förändras. SEs ordförande Kolbjörn Kindströmer förklarar för Skogsaktuellt:

– När entreprenören får sin subvention, så har uppdragsgivaren valt att tolka det som att entreprenörens kostnader minskat med lika mycket. Och då har uppdragsgivaren sänkt avräkningspriset med motsvarande summa. Så att det i slutänden har blivit kostnadsneutralt.


Exemplet som anges verkar lite vagt men det är ju extremt anmärkningsvärt om det här stämmer. Någon som vet mer om det här?

Här hittar ni artikeln på Skogsaktuellt.   TS
Avatar Fallback

Re: Lägger bolagen rabarber på dieselsubventionen?

busholle  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#650949 I en del fall verkar det som man kan ifrågasätta huruvida maskinföretagarna verkligen är egenföretagare? Vill bolagen ha fullständig insyn och kontroll på entreprenörernas kostnader så får de väl köpa maskinen och anställa föraren.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).