Skogsmaskiner (stora skogsmaskiner)

Hur påverkar Coronakrisen skogsmaskinmarknaden?

3 inlägg 2248 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Hur påverkar Coronakrisen skogsmaskinmarknaden?

Torbjörn Johnsen  
#633234 Nu finns det en artikel på forestry.com där Per Jonsson skriver om hur coronakrisen påverkar skogsmaskinmarknaden. Han har pratat men flera av de nordiska maskintillverkarna och analysen så långt är att det spretar. Något företag säger att försäljningen mattas av och att det med största sannolikhet kommer att bli neddragningar i produktionen. Andra företag märker inte av någon avmattning ännu. Möjligen kan det skönjas en liten uppgång på den kinesiska marknaden som varit på väg ner länge vilket förstärkes av Coronautbrottet. Men möjligen finns det lite ljus i tunneln att skåda o österled. Här hemma får vi nog hålla andan ett tag och se vart det tar vägen.

Läs hela artikeln på forestry.com här.   TS
Avatar Fallback

Re: Hur påverkar Coronakrisen skogsmaskinmarknaden?

AKKAMAAN  
#633242 Skulle tro att efterfrågan på nya maskiner riskerar bli större än tillgången då avverkningarna och logistiken i virkesflödet kan upprätthållas längre än den personaltäta tillverkningen av komponenter som maskintillverkarnas underleverantörer bistår med. Det borde vara större risk att personaltät komponenttillverkning slår igen pga corona, innan virkesflödet med nästan 100% ensamarbete måste slå igen. Vi ska vara glada att våra pappersproducerande industrier och sågverk är maximalt automatiserade (ensamarbete i kontrollrummen). Hoppas skogsindustrin hinner med att utbilda back-up personal så att insjuknade kan ersättas

Användarvisningsbild

Re: Hur påverkar Coronakrisen skogsmaskinmarknaden?

Temlav  
#633875 Komatsu stänger nu ner sin fabrik i 3 veckor pga komponentbrist.
Står att läsa i lokaltidningen:

https://www.vk.se/2020-03-27/komatsu-i- ... oduktionen

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).