Skogsmaskiner (stora skogsmaskiner)

XL Traction - Nya band och kedjor från Koppom Maskin

1 inlägg 2173 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

XL Traction - Nya band och kedjor från Koppom Maskin

Fredrik Reuter  
#586459 XL Traction är ett helt nytt varumärke från Koppom Maskin där de kommer erbjuda nyutvecklade band och kedjor till skördare och skotare. XL Traction kommer ersätta det tidigare varumärken KM-tracks och KM-chains och XL står för Xtreme Loggers.

Koppom Maskin skriver i sin pressrelease att resan med utvecklingen av KM Tracks och KM Chains har varit tuff.

Resan har inte varit lätt, då vi hade problem med barnsjukdomar i början säger Oskar Jorälv som är VD på Koppom Maskin. Trots detta har vi kämpat oss igenom dessa problem och tagit kontroll över tillverkningen från materialval till design.


Varumärket XL Traction får kanske ses som en vidareutveckling av Koppom Maskin band och kedje-utveckling och det ska bli spännande att se hur de mottas på marknaden.

I samband med släppet så visar Koppom upp ett fullbärande band med vad som ser ut som grävmaskinsplattor. Detta är en populär variant som vunnit mer mark de senaste åren på grund av sin bärighet. KOPA-tracks från Finska Koneosapalvelu får nog ses som föregångare med dessa band.

Totalt kommer Koppom släppa sex olika typer av band för skogsmaskiner, från dragande till 100% fullbärande. Dessutom kommer kedjor under varumärket XL Traction att finnas i två modeller, en u-brodds kedja med 16mm brodd samt en modell med en större u-brodd som går under länkkedjan.

http://www.koppommaskin.com/ kan du läsa mer om XL Traction.   TS
Echo CS 7310ES, fällsågen för proffs.
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).