Skogsmaskiner (stora skogsmaskiner)

Komatsu utvecklar skonsam maskin tillsammans med skogsbolag

2 inlägg 3031 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Komatsu utvecklar skonsam maskin tillsammans med skogsbolag

Torbjörn Johnsen  
#552568 Komatsu Forest meddelar i ett pressmeddelande att man går in i ett projekt tillsammans med de svenska skogsbolagen i syfte att utveckla skogsmaskiner som är skonsammare för marken. I projektet deltar förutom Komatsu Forest de svenska skogsbolagen och skogsägarföreningarna SCA, Holmen, Sveaskog, Norra Skogsägarna, Södra, Mellanskog, Norrskog, Bergvik Skog, Stora Enso, BillerudKorsnäs.

Samarbetet är unikt i sitt slag då alla de stora skogsföretagen i Sverige står bakom projektet och på så sätt bidrar i teknikutvecklingen för ett hållbart skogsbruk.

Det första steget i projektet består av en förstudie där man tillsammans skapar en gemensam målbild. Förstudien kommer att bestämma grunden för hur en konceptmaskin kan se ut och när en eventuell serieproduktion kan ske.

”Projektet handlar om att utveckla en ny generation skogsmaskiner för ett mer hållbart och skonsamt skogsbruk. Tillsammans med skogsföretagens gedigna kunskap i hur man bedriver skogsbruk och vårt teknikkunnande ser vi en stor potential i projektet,” säger Erik Nilsson, chef för utveckling på Komatsu Forest.


Komatsu har tidigare jobbat med bandkonceptet "Gentle" som vi bl a skrivit om i tråden:

Komatsu skotare får militärband


Läs hela pressmeddelandet här.   TS
Användarvisningsbild

Re: Komatsu utvecklar skonsam maskin tillsammans med skogsbo

Temlav  
#552591 Pressmeddelandet sa ju egentligen ingenting...

Men nog måste det väl vara en fortsättning av "Gentle"-konceptet??
Skogforsks tester var ju positiva. (även om det var en liten "lätt" maskin, utan kran och med begränsad lastförmåga då bandställen inte klarade högre last.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).