Skogsmaskiner (stora skogsmaskiner)

Dimbara LED, nu på Rottnes skogsmaskiner

1 inlägg 2254 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Dimbara LED, nu på Rottnes skogsmaskiner

Fredrik Reuter  
#537918 Alla skogsmaskinsförare som i mörkaste november stört sig på det där nästan stickande, bländande Xenon-ljuset från grind eller aggregat upp med en hand!

Ergonomin blir allt viktigare för skogsmaskinstillverkarna och senast ut med en uppdatering är Rottne som idag presenterar en väl genomtänkt lösning med 100% LED-belysning som förutom att placerats strategiskt också har dimbara LED-lampor på de platser det behövs.

Resultatet ser du nedan, det är ganska stor skillnad.

1544444092_dimbar-led-skogsmaskin-jmf.jpg


Skillnaden med de nya lamporna är extrem. Vi använder oss av fyra-fem olika sorters LED-lampor och samtliga är av högsta kvalitet. Som förare märker man av effekten direkt, säger Samuel Östling på Rottne.

1544444092_rottne-f11-ny-led-belysning.jpg


Det är David Selstam som är elkonstruktör på Rottne som fått uppdraget att förbättra belysningen på Rottnes olika skotare och skördare. Målet har varit att ta fram en optimal belysning med bästa möjliga arbetsmiljö. I och med LED-teknikens framfart anser nu Rottne att de kan erbjuda en riktigt bra lösning för skogsmaskinsförarna - bättre arbetsmiljö och optimalt ljus gör att man inte blir lika trött och kan hålla fokus bättre.

En annan positiv effekt av den nya belysningen är också enligt Rottne att genom att man nu kan se bättre så minskar slangbrotten, främst på kranspets och grip.   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).