Skogsmaskiner (stora skogsmaskiner)

John Deere flyttar helstamsutveckling till Finland

1 inlägg 2057 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

John Deere flyttar helstamsutveckling till Finland

Torbjörn Johnsen  
#528712 John Deere Forestry meddelar i dag i ett pressmeddelande att man nu flyttar utvecklingsverksamheten för automations- och styrsystemen till John Deeres helstamsmaskiner till Finland. Bland helstamsprodukterna finns skidders (stamlunnare), feller-bunchers (fällare/läggare) och bandgående skördare för främst den amerikanska marknaden.

Det verkar som att John Deere nu ska använda sitt Timbermatic-system som utvecklats för CTL-maskinerna i hela maskinflottan framöver.

TimberMatic-systemet kommer att utnyttjas för den framtida utvecklingen av styrsystemen till John Deeres sortiment av maskiner för helstamsmetoden. De första produktutvecklingsprojekten kommer att omfatta bandgående skördare och bandgående fällare läggare.


Finsk expertis inom utveckling av avancerade styrsystem för skogsmaskiner står sig stark. Automationssystemen och de elektroniska systemen i skogsmaskinerna i den nya G-serien har fått ett mycket bra mottagande av John Deeres kunder världen över.


Utvecklingsarbetet kommer att ske vid John Deeres finska huvudkontor i Tammerfors där det förväntas bli fler arbetstillfällen framöver. Tillverkningen av helstamsmaskiner kommer fortsatt att ske i Nordamerika.

Av de nordiska tillverkarna är det bara John Deere som har ett komplett helstamsprogram i produktportföljen. Ponsse tillverkar t ex enbart CTL-maskiner och CTL-aggregat men Komatsu producerar en del maskiner för den nordamerikanska helstamsmarknaden. Bl a bandgående fällare (feller-bunchers) och skogsanpassade bandgående maskiner för avläggshantering mm. Däremot tillverkar Komatsu inga stamlunnare (skidders).   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).