Skogsmaskiner (stora skogsmaskiner)

Caterpillar lämnar skogsbranschen - säljer skogsmaskinerna

1 inlägg 2809 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Caterpillar lämnar skogsbranschen - säljer skogsmaskinerna

Torbjörn Johnsen  
#524524 I alla fall de som är "ändamålsbyggda" och som inte används till något annat än skogsjobb, typ skidders, fällare mm.

Det är det amerikanska bygg- & anläggningsmaskinföretaget Weiler i Knoxwille, Iowa som planerar att köpa Cat's skogsmaskinverksamhet och branda om produkterna till Weiler Forestry.

Cat köpte i mitten av 90-talet Skogsjans skogsmaskinverksamhet i Söderhamn för att komma in på CTL-marknaden. Efter att ha kämpat med avancerade skogsmaskiner i en säljorganisation för bygg- och anläggning sålde CAT CTL-verksamheten till Stig Linderholm i Sverige och Skogsjan/CAT-maskinerna blev istället EcoLog som fortfarande tillverkas och utvecklas i Söderhamn av Svenska ägare.

Det är definitivt en milstolpe att CAT lämnar skogsbruket. Frågan är om det här beror på att vi ser en sjunkande marknadsandel för helstamsmaskiner i Världen? Framtiden tillhör CTL!



   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).