Skogsmaskiner (stora skogsmaskiner)

Långa leveranstider och slut på begagnat

2 inlägg 2671 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Långa leveranstider och slut på begagnat

Torbjörn Johnsen  
#507877 Enligt många av de maskinföretag jag pratat med på senaste tiden så börjar leveranstiderna för nya skogsmaskiner dra iväg ganska rejält. Hos de större tillverkarna som exporterar till många olika marknader verkar försäljningen gå för högryck överallt. Det innebär att varje lands återförsäljare får kriga för att få maskiner till sina kunder. En annan indikator på att skogsmaskinmarknaden är het är att det börjar bli ont om begagnat. I alla fall skotare som har timmar kvar att ge. Det verkar vara likadant när det gäller flishuggar. En flisentreprenör som vill ha en ny hugg innan nästa säsong är nästan för sent ute för att få tag i en ny maskin om beställningen görs idag.

Många tillverkare skulle nog gärna skruva upp produktionen men då måste nästa led kunna hänga med. D v s tillverkare av komponenter och legotillverkning av maskindelar. Bland dessa underleverantörer råder minst samma "överhettning". Många underleverantörer levererar även till tillverkare av bygg- & anläggningsmaskiner m fl maskinsegment och just nu verkar allt gå för fullt.

Är de fler som märkt av denna "överhettning" med långa leveranstider? Hur länge får ni vänta på en ny maskin idag?   TS
Användarvisningsbild

Re: Långa leveranstider och slut på begagnat

Torbjörn Johnsen  
#507878 Såg att Fredrik lyfte den här frågan redan i mars: Långa leveranstider på skogsmaskiner 2018?

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).